spot_img
27.8 C
București
joi, iulie 25, 2024
AcasăAnalizeOamenii de afaceri ucrainieni, nervoși pe omul lui Zelenski: Socialist, contrabanda este...

Oamenii de afaceri ucrainieni, nervoși pe omul lui Zelenski: Socialist, contrabanda este susținută de „cineva de sus”, ne mutăm afacerile în alte țări

-

Într-o scrisoare deschisă, oamenii de afaceri ucrainieni numesc activitatea parlamentarului Daniil Ghetmanțev, lider al partidului președintelui ucrainian Volodimir Zelenski, ”întruchiparea unei abordări socialiste regresive și populiste”, transmite BucPress din Cernăuți.

- Reclama -

Ghetmanțev este considerat „creierul” programului economic al lui Zelenski și unul din oamenii săi de încredere.

- Advertisement -

Într-o scrisoare deschisă adresată Președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, oamenii de afaceri cer demisia președintelui Comisiei Radei Supreme pentru finanțe, politică fiscală și vamală, Daniil Ghetmanțev (partidul ”Slujitorul poporului”, adjunct al Poporului din Slujitorii Poporului, anunță pe pagina de Facebook Centrul de combatere a corupției din Ucraina.

”Activitățile și declarațiile parlamentarului deranjează cercurile de afaceri atât de mult, încât antreprenori din au adresat o scrisoare deschisă lui Zelenski cu rugămintea de al demite pe Ghetmanțev din funcțiile amintite. În timp ce unii fac tot posibilul pentru a simplifica dezvoltarea businessului în Ucraina, în special, în perioada de râzboi, Ghetmanțev  se opune cu rezistență și provedează invers. Acesta propune creșterea taxelor, întărirea rolului statului în ramura de afaceri, creșterea munărului inspecțiilor etc.”, se specifică într-un comunicat al cercurilor de afaceri, publicat de gordon.ua.

- Advertisement -

Într-o scrisoare deschisă, antreprenorii numesc activitatea lui Ghetmanțev ”întruchiparea unei abordări socialiste regressive și populiste”, iar parlamentarul este numit – ”un oponent consecvent al libertății economice, susținător al unui control mai strict al planificării de stat și intervenții mai mare a statului și suprimării inițiativei antreprenoriale”.

Se menționează faptul că Ucraina ocupă locul 130 în clasamentul libertății economice, ceea ce este o ilustrare a neatractivității țării pentru dezvoltarea businessului.

”Este ceea ce împiedică Ucraina pe calea reformelor. Plata impozitelor în țară  durează de 1,5 ori mai mult decât media mondială. Contrabanda este imposibilă fără susținerea acestor scheme de ”cineva, de mai sus”, iar digitalizarea controlului vamal eșuează în mod surprinzător”, se specifică în scrisoarea oamenilor de afaceri din Ucraina.

”Reducerea sistemică (nu temporară) a impozitelor, dereglementarea, privatizarea rapidă (cu excepția întreprinderilor strategice), reducerea personalului din aparatul de stat – aceasta este ceea ce va accelera creșterea economică. Astfel, în total, statul va primi mai multe impozite și va avea un buget suficient pentru creșterea standardelor sociale”, susțin autorii scrisorii.

Potrivit antreprenorilor, recentele declarații ale lui Ghetmanțev despre creșterea impozitelor au avut un  impact negative asupra cercurilor de afaceri, astfel încât mulți antreprenori au renunțat la proiecte de investiții în Ucraina și le transferă în țările europene.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img