O treime dintre părinţii americani nu intenţionează să îşi vaccineze copiii împotriva gripei

0
119

Potrivit unui sondaj realizat la nivel naţional în Statele Unite, o treime dintre părinţii americani nu intenţionează să îşi vaccineze copiii împotriva gripei în acest an, în ciuda riscului ca aceştia să contracteze coronavirusul. În plus, o treime din părinţi nu consideră că este foarte importantă vaccinarea copiilor lor în acest an, în ciuda recomandărilor organizaţiilor guvernamentale şi a medicilor pediatri.

„Copiii cu vârste sub cinci ani, în special cei mai mici de doi ani, riscă cel mai mult să dezvolte complicaţii asociate cu gripa”, a declarat Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA şi a adăugat că vaccinarea împotriva gripei în timpul pandemiei de COVID-19 este extrem de importantă pentru toate vârstele.

„Putem vedea vârfuri de epidemie de gripă şi vârfuri de epidemie de COVID-19 în acelaşi timp, ceea ce ar copleşi cu totul sistemul de sănătate, ar reduce mult capacitatea de testare şi ar reduce substanţial capacitatea noastră de a trata eficient ambele afecţiuni respiratorii”, a declarat Sarah Clark, director asociat al sondajului realizat la Spitalul de Copii C.S. Mott, Michigan Medicine.