spot_img
20.7 C
București
vineri, august 12, 2022
AcasăDezvaluiriO SĂPTĂMÂNĂ DEGEABA LA NEW YORK/ Iohannis și Meleșcanu, eșec pe linie...

O SĂPTĂMÂNĂ DEGEABA LA NEW YORK/ Iohannis și Meleșcanu, eșec pe linie la ONU: Nici o întâlnire cu un lider al unei țări importante

-

Președintele Klaus Iohannis a suferit un eșec diplomatic de proporții în timpul vizitei la cea de-a 72-a reuniune a Adunării Generale a ONU de la New York la care au participat peste 100 de șefi de state și  guverne. Aceeași concluzie poate fi trasă și în privința întâlnirilor avute de șeful diplomației române, Teodor Meleșcanu. 

- Reclama -

FLUX 24 a strâns informațiile de pe siteurile oficiale ale Președintelui României și Ministerului de Externe.

În afară de prezența obligatorie la cele 4 recepții oficiale date de președintele american Donald Trump, dejunul oferit de secretarul general al ONU în onoarea şefilor delegaţiilor, întâlnirea tradiţională cu şefii organizaţiilor evreieşti din SUA și recepţia organizată de UE în onoarea şefilor de delegaţie, președintele Iohannis a avut întâlniri oficiale de categoria 3.

Nu a existat nici o întâlnire a președintelui sau ministrului de externe român cu omologii săi americani și nici cu alte țări cu care avem parteneriate strategice.

Președintele Iohannis a punctat la întâlniri bilaterale doar discuții cu premierul moldovean, președinții Estoniei , Serbiei și Egiptului. Președintele Iohannis s-a mai întâlnit și cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, cu președintele Adunării Generale a ONU, Miroslav Lajcak, dar și cu  secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Ministrul de externe, Teodor Meleșcanu, care a participat și el la sesiunea ONU a avut întrevederi bilaterale cu omologii săi din Bangladesh, Liechtenstein, Maroc, Qatar, Liechtenstein, Bosnia și Herțegoviva, Mongolia, Honduras, St. Vincent și Grenadine, dar și cu cel ucrainean în scandalul școlilor românești. De asemenea, Meleșcanu a mai punctat o întâlnire cu omologul său maghiar, dar și cu miniștri afacerilor externe ai statelor membre ale Inițiativei Central Europene.

Atât într-o săptămână la New York.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...