spot_img
5.4 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeO nouă Putere mondială, anunță președintele iranian. "O nouă eră va fi marcată...

O nouă Putere mondială, anunță președintele iranian. „O nouă eră va fi marcată de stabilirea unei ordini mondiale multipolare”. Cooperarea dintre Iran, Rusia, China, Organizația de Cooperare de la Shanghai, Uniunea Economică Eurasiatică și Organizația de Cooperare Economică  „poate duce la crearea unei noi puteri”

-

Cooperarea dintre Iran, Rusia și China va contribui la crearea unei noi puteri care se va opune ordinii mondiale unipolare, a declarat miercuri președintele iranian Ebrahim Raisi într-un interviu acordat radiodifuzorului chinez CGTN.

- Reclama -

„Oamenii din întreaga lume au amintiri proaste despre epoca care a ajuns la sfârșit. A fost o perioadă de hegemonie, ordine mondială unipolară și încălcări ale drepturilor legitime ale multor națiuni”, a subliniat președintele iranian.

Potrivit acestuia, „o nouă eră va fi marcată de stabilirea unei ordini mondiale multipolare”. Cooperarea dintre Iran, Rusia, China, Organizația de Cooperare de la Shanghai (SCO), Uniunea Economică Eurasiatică (EAEU) și Organizația de Cooperare Economică (ECO) „poate duce la crearea unei noi puteri”, a menționat Raisi. El a subliniat că statele membre SCO reprezintă o mare parte din potențialul economiei globale.

„Aderarea la SCO creează oportunități bune pentru dezvoltarea legăturilor între Iran și alți membri ai organizației”, a adăugat Raisi.

Pe 30 septembrie, președintele iranian a semnat un proiect de lege de aderare la Organizația de Cooperare de la Shanghai.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img