Un comandant al rebelilor turkmeni sirieni, care luptă în regiunea din nordul Siriei unde s-a prăbușit avionul rus de bombardament SU-24, doborât marți de forțele aeriene turce, a declarat că cei doi piloți ruși au fost uciși după ce s-au catapultat, transmite agenția EFE.

‘Am deschis focul asupra piloților după ce au coborât cu parașutele’, a spus comandantul Alpaslan Celik, citat de postul turc de televiziune CNN Turk.

Anterior, surse locale citate de același post au afirmat că unul dintre piloți a fost ucis, iar cel de-al doilea a fost capturat de rebelii turkmeni. Aceștia din urmă sunt etnici turci din Siria, iar combatanții lor se numără printre grupările opoziției moderate siriene care luptă împotriva președintelui Bashar al-Assad.

Potrivit autorităților de la Ankara, două avioane F-16 ale forțelor aeriene turce au doborât avionul rus SU-24 după ce acesta a pătruns în spațiul aerian al Turciei și a ignorat avertismentele transmise prin radio. Dar Moscova afirmă că avionul său nu a ieșit din spațiul aerian al Siriei.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?