O firmă de apartament din Bucureşti, cu un singur angajat, a ajuns să câştige, în ultimii 4 ani, contracte substanţiale, pe banii statului, cu primării din toată ţara. Ultimul contract are o valoare de 5.5 milioane de lei şi presupune asfaltarea a opt kilometri de drum comunal din Botoşani, scrie Adevărul.

Antrepriza Construcţii Edilitare SRL, cu sediul în Capitală, este o firmă cu lipici la contractele cu statul, în ultimii ani. Cel puţin aşa reiese din datele oficiale privind achiziţiile şi contractele publice. Antrepriza a avut contracte în multe judeţe ale ţării, majoritatea din sud. Astfel, numai în oraşul Novaci, judeţul Gorj, a avut două contracte. Unul dintre acestea, semnat pe 7 septembrie 2018, a presupus reabilitarea Şcolii şi Grădiniţei numărul 2 din localitate. Al doilea contract, tot cu Primăria Novaci, a fost semnat pe 12 noiembrie, acelaşi an, culmea, pentru reabilitarea şi extinderea aceluiaşi obiectiv. Ambele contracte au o valoare de peste 7 milioane de lei.   În acelaşi an, Antrepriza Construcţii Edilitare SRL a încheiat alte două contracte cu instituţii ale statului. În comuna Bârzava, judeţul Arad, Antrepriza a încheiat, pe 26 noiembrie, un contract de aproximativ 1.5 milioane de lei pentru reabilitarea şi extinderea sediului Primăriei. Chiar la finalul anului, firma bucureşteană a mai prins un contract cu statul. Pe 7 decembrie, în comuna Brebeni, judeţul Olt, a semnat pe 475.000 de lei pentru modernizarea unei grădiniţe. Pe scurt, numai în 2018 a avut contracte cu statul în valoare de aproape 9 milioane de lei.   Anul 2019 s-a dovedit şi mai prolific pentru firma bucureşteană. Încă din luna ianuarie a prins deja primul contract cu statul, mai precis în 14 ianuarie când a încheiat un contract cu Primăria Ucea, judeţul Braşov, pentru modernizarea drumului comunal şi a reţelei stradale din satul Corbi. Valorea acestui contract a depăşit 4 milioane de lei.   Firma bucureşteană s-a reîntors în luna martie 2019, la Novaci, acolo unde a semnat un contract de construire a unei noi săli de sport pe strada Râca. A urmat apoi un contract de modernizare a drumurilor în comuna Vlădeni, judeţul Dâmboviţa, în valoare de peste 4 milioane de lei. Chiar la începutul verii lui 2019, Antrepriza Construcţii Edilitare SRL a mai încheiat două contracte cu primării din ţară, pe diverse lucrări. În iunie, a semnat la Hoghiz, judeţul Braşov, un contract de 1.6 milioane de lei pentru construirea unei grădiniţe. În comuna constănţeană Târguşor a primit un alt contract, de această dată pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă. A fost şi cel mai consistent contract, în valoare de 13.3 milioane de lei. În numai 10 luni, firma bucureşteană a obţinut 9 contracte cu statul în valoare de zeci de milioane de lei.

Aşa cum reiese şi din datele Ministerului de Finanţe, societatea Antrepriza Construcţii Edilitare SRL, cu sediul în Bucureşti, a fost înfiiţată de numai 4 ani, în anul 2015 şi are doar un singur asociat. Se numeşte Cristian Stănescu şi are 31 de ani. În anul 2018, cifra de afaceri a firmei a fost de 394.671 lei, iar profitul net de 233.090 lei. Firma al cărei sediu este într-un apartament din sectorul 6 al Capitalei nu figurează cu datorii la stat.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?