spot_img
20.5 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăAnalizeO femeie s-a ales cu dosar penal după ce a parcat la...

O femeie s-a ales cu dosar penal după ce a parcat la ea în curte

-

Sibianca Maria Crăciun și-a parcat vineri mașina în mijlocul străzii Triajului, din vecinătatea viaductului din Vasile Aaron, în încercarea de a opri firma angajată de primăria Sibiu să astupe niște gropi. Șoferii au chemat poliția rutieră, care i-au întocmit Mariei Crăciun dosar penal pentru ”împiedicarea circulației pe un drum public”. Numai că doamna Crăciun are acte care atestă că drumul trece prin curtea ei. Și nu dorește ca cineva să vină neanunțat și să facă lucrări pe terenul ei, scrie Turnul Sfatului din Sibiu.

- Reclama -

După Revoluție familia Crăciun a început demersurile pentru a-și recupera proprietățile. Sau să fie despăgubită pentru ele.Terenul este împărțit acum în vreo zece loturi, fiecare în diverse faze juridice. Spre exemplu, o mare parte din teren a ajuns în folosința unei firme de construcții, iar o altă parcelă – de aproximativ 2700 mp, face obiectul unui litigiu cu primăria Sibiu.

O altă parcelă, de aproximativ 600 mp, o reprezintă chiar o parte din strada Triajului, cea pentru care Maria Crăciun s-a ales cu dosar penal săptămâna trecută. Aceasta este proprietate privată.

”Bucata aceea de teren face parte din curtea mea. Puteam să fac gard și să închid de mult, dar am zis că las drum de acces ca să pot să ies eu cu mașina din curte. De vreo zece ani, nu știu exact de când, au început să apară diverse firme pe aici și drumul a fost folosit și de ei. Treptat, din accesul meu în curte a deveni drum folosit de toată lumea. În acte, și toți vecinii știu asta, drumul vechi era pe unde are acum Construcții SA depozitul de materiale, nu ajungea pe aici. Primăria le-a dat terenul prin 1995, dacă îmi aduc aminte bine”, explică doamna Crăciun. Pentru acest teren familia Crăciun așteaptă o soluție de la AVAS.

Dacă e să tragă linie, din cele trei hectare deținute în zonă familia Crăciun a pierdut aproximativ două hectare și nu a fost despăgubită pentru nici un metru pătrat. ”Nu am primit un leu! Am actele pe toate terenurile și mă uit la ele”. Maria Crăciun are mai multe litigii cu primăria Sibiu, în diverse faze procesuale, pentru despăgubiri.

strada triajului maria Craciun (5)

Până la soluționarea în justiție, Maria Crăciun nu vrea să lase primăria să lucreze pe terenul ei fără o despăgubire.

”Prin 2011 ne-am trezit cu muncitori și utilaje că au venit să facă aici canalizare, că au un proiect pe fonduri europene. A ieșit scandal mare atunci, fratelui meu au vrut să-i pună cătușe. Le-am zis și atunci: cum ați putut face proiectul pe proprietatea mea? Nu i-am lăsat! Apoi, la vreo doi ani, cred, au venit să asfalteze strada Triajului. La fel, cu muncitori, cu utilaje, cu oameni de la primărie… I-am întrebat cum vor ei să asfalteze aici? Nu este strada voastră, e curtea mea! Părerea mea este că dacă primăria reușește să facă investiții, cum suntem în litigiu, poate înclina balanța în favoarea ei. Eu n-am nimic împotriva lor, să o ia și să facă ce vor, dar să-mi dea banii sau măcar teren în altă parte. Atât cer!”, mai spune doamna Crăciun.

Revenind la incidentul de vineri, conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, doamna Crăciun a pus mașina de-a latul drumul.

”La fața locului, polițiștii au constatat că, pe fondul unui conflict legat de dreptul de  proprietate asupra terenului,  o sibiancă în vârstă de 62 de ani a blocat circulația pe ambele sensuri ale străzii Triajului, fapt care a perturbat traficul rutier în zonă și a pus în pericol siguranța circulației pe drumul public.

În cauză a fost întocmit dosar penal, femeia fiind cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicare a circulației pe drumul public, conform articolului 339 aliniatul 3 din Codul Penal, traficul revenind la normal după aproximativ o oră”, se arată în buletinul de presă remis în această dimineață de IPJ Sibiu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...