spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăAnalizeO femeie de 73 de ani agresată de forțele de ordine ale...

O femeie de 73 de ani agresată de forțele de ordine ale lui Macron. Președintele i-a urat ”însănătoşire grabnică şi probabil ceva înţelepciune’

-

O polemică a fost declanşată în Franţa după ce o militantă antimondializare în vârstă de 73 de ani a fost rănită sâmbătă în timpul intervenţiei forţelor de ordine împotriva manifestanţilor din mişcarea ”vestelor galbene”, mai ales în urma unei declaraţii a preşedintelui Emmanuel Macron, care a spus că femeia ar fi trebuit să evite să protesteze într-un perimetru interzis, transmit AFP și Agerpres.

Imaginile cu Genevieve Legay, zăcând pe jos cu capul plin de sânge la o manifestaţie a ”vestelor galbene” desfăşurată la Nisa, au fost intens distribuite pe reţelele de socializare, adesea însoţite de critici faţă de violenţa forţelor de ordine.

La două zile după evenimente, preşedintele Macron i-a urat ”însănătoşire grabnică şi probabil ceva înţelepciune”. ”Când ştii că eşti fragil, că poţi fi lovit, nu te duci în locuri interzise şi nu te expui la astfel de situaţii”, a declarat preşedintele într-un interviu acordat cotidianului Nice-Matin.

A fost deschisă o anchetă pentru a se determina circumstanţele exacte în urma cărora femeia a fost rănită, ea fiind în prezent spitalizată cu multiple fracturi craniene.

O manifestaţie de susţinere pentru femeia rănită se desfăşoară luni, în timp ce familia sa a anunţat că va iniţia o acţiune în justiţie. ”Că a existat o interdicţie de a manifesta, că manifestaţia nu a fost declarată, aceasta contează mai puţin; din punctul de vedere al dreptului, întrebarea este dacă şarja forţelor de ordine a fost sau nu proporţionată şi dacă este constituită infracţiunea (din partea poliţiştilor)”, consideră avocata familiei victimei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img