spot_img
20.7 C
București
vineri, august 12, 2022
AcasăActualitate"O altă ordonanță de urgență neconstituțională a apărut ieri în Monitorul oficial"

„O altă ordonanță de urgență neconstituțională a apărut ieri în Monitorul oficial”

-

Cineva să îi dea un telefon d-lui Președinte Iohanis și să-l anunțe că Guvernul și generalii săi își bat joc de Referendumul lui pe justiție!O altă ordonanță de urgență neconstituțională a apărut ieri în Monitorul oficial, OUG nr. 85/2022. Prin acest OUG se reglementează în domeniul infracțiunilor, fiind reincriminată, după o decizie a CCR din martie 2022, infracțiunea de contrabandă calificată în Codul vamal, scrie pe Facebook avocatul Adrian Țoni Neacșu.

- Reclama -

Întrebarea nr. 2 la Refrendumul din 2019 pe justiție suna așa: 2. Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?86,18% dintre cei care au votat, adică exact 6.477.865 români au răspuns cu da la această întrebare, interdicția devenind astfel obligatorie.Dacă aceast OUG va fi declarat neconstituțional, așa cum ar fi normal, iar vor sări ca arși marii moraliști ai societății că CCR ține cu infractorii, mai spune Neacșu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...