spot_img
9.1 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăDezvaluiriNUNTA PRINȚULUI NICOLAE ÎN CLĂDIREA BLESTEMATĂ: Patriarhul a trimis un reprezentant, mama...

NUNTA PRINȚULUI NICOLAE ÎN CLĂDIREA BLESTEMATĂ: Patriarhul a trimis un reprezentant, mama lui Nicolae și membrii Familiei Regale au refuzat invitația

-

Călăreţi de la Junii Braşovului şi un ansamblu folcloric vor însoţi caleaşca în care vor parcurge fostul principe Nicolae şi Alina Binder drumul de la biserică până la Cazinoul din Sinaia. Ţinuta la cununia religioasă care va avea loc duminică este obligatorie, transmite Mediafax.

Nunta fostului principe Nicolae şi a Alinei Binder va avea loc duminică, în Sinaia în lipsa mamei acestuia și a membrilor Familiei Regale. Numai sora lui Nicolae va fi prezentă.

- Advertisement -

Pe invitaţii scrie că ţinuta la biserică este obligatorie. Doamnele trebuie să poarte rochie de zi şi pălărie, iar domnii uniformă sau costum de zi. Cununia religioasă va avea loc la Biserica ”Sfântul Ilie”, iar conform programului oficial, aceasta va fi la ora 14.30, publicul neavând acces în lăcaşul de cult. O oră mai târziu este programată ieşirea mirilor din biserică şi plecarea spre spre Cazino, cu o caleaşcă.

- Advertisement -

Nicolae şi soţia vor pleca de la biserică spre Cazino cu o caleaşcă, iar în faţă vor avea călăreţii de la Junii Braşovului.

“Primii vor fi Junii Braşovului, care vor merge pe cai, apoi caleaşca cu mirii, iar apoi un ansamblu folcloric din Bucovina. Vor merge până la Cazino, pe bulevardul Carol I. Circulaţia va fi restricţionată cât vor trece. Pregătirile lor sunt în regulă”, a declarat pentru MEDIAFAX primarul din Sinaia, Vlad Oprea.

Potrivit acestuia, sunt aşteptate mii de persoane care să salute mirii când vor trece spre Cazino, în caleaşcă.

La ora 16:30, Nicolae şi Alin vor ieşi în balcon, la Cazino, să-i salute pe cei prezenţi, iar la ora 18.00 va începe recepţia.

Potrivit biroului de presă al nepotului regelui Mihai, naşi vor fi Liviu şi Simona Popescu, Constantin Filitti şi Alexandra Butculescu-Filitti. Cavaleri sunt Mihai Binder, fratele Alinei, Andrew Griffiths din Marea Britanie, Charles-Antoine Uyttenhove din Belgia, Bejan Alizaddeh şi James Dalzell din Marea Britanie, Bogdan Macarie. Domnişoarele de onoare vor fi Elizabeta-Karina de Roumanie , Mihaela Şerban, Raluca Tilea, Yvonne Persic, Denisa Fătuşan şi Ana Burcea.

Printre invitaţi se numără Her Highness Princess Eleonore Schaumburg-Lippe, Prince Grigore Ghyka, Count Hubertus Droste zu Vischering von Nesselrode-Reichenstein, Count Elemer Jankovich-Besan, Baron Philip Rinn of Earlston, IPS Calinic (delegat de catre PF Părinte Daniel), Vlad Oprea – primar Sinaia, Elizabeta-Karina de Roumanie, Familia Raţiu – Nicolae, Sasha, Indrei & Pamela, Irina Freisacher – din familia Rosetti şi Familia Don, Gregor Roy Chowdhury, părintele Iustin – Mânăstirea Oaşa, Alexandra Dulgheru, jucătoare de tenis, sau Raul Badiu, pilot de raliu.

Sursa citată a precizat că pentru invitaţiile de nuntă, mirii “au ales să folosească detalii imagistice din manuscrisul Reginei Maria pentru a dărui fiecărui oaspete, alături de invitaţii, o amintire sensibilă şi nobilă a ceea ce însemnă regalitate”.

Meniul din cadrul recepţiei va cuprinde 4 feluri de mâncare din bucătăria tradiţională românească, dar şi din bucătăria internaţională şi sunt atent alcătuite chiar de miri.

Familia Regală a României nu va participa la acest eveniment.

“Cazinoul este o clădire simbol a acestui oraş. A fost construit între anii 1911 – 1912 după planurile celebrului arhitect Petre Antonescu. Este construit în stil neoclasic. Cazinoul a fost închis în perioada celor două războaie şi interzis în 1947 pentru că în ţară au fost interzise jocurile de noroc”, declara recent, pentru MEDIAFAX, Rozalia Bremm, ghidul Cazinoului.

Legendele spun că această clădire a fost blestemată, mulţi dintre bogaţii vremii respective piarzând aici averi fabuloase.

“La două zile după ce Cazinoul a fost inaugurat, se pierde o avere uriaşă, averea unor fraţi. Din păcate, nu ştim cine a câştigat, dar ştim ce s-a întâmplat pentru că aceştia se sinucid la două zile după ce cazinoul este inaungurat. Este un mare scandal. A fost preluată ca ştire importantă de presa din străinătate. Iată de ce se cer soluţii urgente. Soluţiile au fost următoarele: să se meargă cu bani, cadouri prin oraş la cei care au nevoi materiale sau la cei care se ocupă de zvonuri”, povestea ghidul Cazinoului despre legenda clădirii monument din Sinaia.

Nunta nepotului Regelui Mihai va avea loc în cea mai mare sală a Cazinoului, Sala Oglinzilor. Pe vremuri, aici era sala ruletelor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img