Numirea unui liberal fost PLUS scoate în stradă angajații Spitalului Județean din Timișoara

0
239

Protest în fața Spitalului Județean din Timișoara după decizia de ieri a ministrului Sănătății de a-l schimba din funcția de manager pe medicul Marius Craina. Acesta a fost înlocuit cu tânărul cercetător Raul Pătrașcu, trecut la PNL de la PLUS, carea  terminat Facultatea de Medicină în vara acestui an. Aproximativ 100 de cadre medicale – medici, asistente, infirmiere, brancardieri din mai toate secțiile s-au adunat,  au coborât în jurul orei 10, în fața spitalului. Protestatarii au redactat o scrisoare deschisă adresată ministrului Sebastian Costache, în care-i cer acestuia să revină asupra deciziei și să vină la Timișoara pentru a vedea cum s-a schimbat spitalul în cei cinci ani de mandat, scrie Press Alert.

De la protest nu au lipsit nici liderii de sindicat, care au fost de altfel şi cei mai vocali, scrie De Banat.

“Nu cred că Spitalul Județean o să mai aibă un asemenea șef cum a fost dânsul. Manager și profesor și prieten și coleg. Ușa dânsului a fost mereu deschisă, s-au tratat la fel toți salariații, indiferent de gradul profesional, indiferent de situația pe care au avut-o de prezentat, dânsul a fost alături de oameni, a încercat prin toate metodele să susțină oamenii, să-i ajute în toate problemele. Pe noi ne deranjează modul în care s-a făcut această schimbare, faptul că a ajuns în media acea dispoziție care nu era nici înregistrată, nici ștampilată cu viza Ministerului Sănătății”, a afirmat Veronica Roth, lider sindical SANITAS.

Angajaţii spitalului vor să continue protestele, iar o nouă ieşire este programată pentru vineri, de la ora 10. Totodată, aceștia au întocmit o scrisoare deschisă adresată ministrului Sănătății, Victor Costache, privitoare la situaţia creată..