spot_img
29.5 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăDezvaluiriNumele soțului ministrului Justiției Ana Birchall apare în agenda pedofilului Epstein

Numele soțului ministrului Justiției Ana Birchall apare în agenda pedofilului Epstein

-

Numele soțului ministrului Justiției Ana Birchall apare în agenda pedofilului Jeffrey Epstein, anunță Grupul de Investigații Politice.

- Reclama -

n august 2019, miliardarul american Jeffrey Epstein a fost găsit mort în celula sa. Acesta era arestat pentru pedofilie, exploatare sexuală și trafic de persoane. Potrivit autorităților americane, Epstein crease „o vastă rețea de trafic sexual cu minore”. Minorele participau la petrecerile organizate de miliardar pentru prietenii săi din afaceri și politică.Presa americană a publicat agenda cu contactele pedofilului. În această agenda apare și numele „Birchall Martyn”, soțul Anei Birchall.Faptul în sine că soțul ei a făcut parte din rețeaua de prieteni și cunoștințe a pedofilului nu înseamnă că Martyn Birchall a participat la petrecerile infame organizate de Jeffrey Epstein. Ana Birchall ar trebui să clarifice însă care a fost legătura dintre soțul ei și Epstein, spune GIP.

Amploarea traficului sexual pe care magnatul Jeffrey Epstein îl desfăşura la New York, unde erau vizate şcolile de balet, a ieşit la lumină în urma unor documente depuse în justiţie după ce magnatul american a fost găsit spânzurat în celula sa acum 2 luni.

În aceste documente se arată că Epstein atrăgea adolescente pentru a le implica în activităţile sale de exploatare sexuală în Florida şi că folosea de asemenea o reţea de recrutare de pe lângă studiourile de balet newyorkeze, pentru a implica tinere în activităţile sale de prostituţie, potrivit ziarului New York Times.

Acuzat de agresiune sexuală asupra unor minore în 2008 în Florida, Jeffrey Epstein a fost arestat şi pus sub acuzare în 2019, la începutul lunii iulie, pentru că a organizat, timp de mai mulţi ani, o reţea formată din zeci de tinere, cu care a întreţinut raporturi sexuale în multe dintre proprietăţile sale, în special în Manhattan şi Florida.

Magnatul american a fost găsit mort la 10 august în celula sa dintr-o închisoare newyorkeză, rezultatele autopsiei confirmând ipoteza sinuciderii prin spânzurare.

Victimele sale prezumtive susţin că Epstein a profitat de lumea ermetică a dansului, unde balerinele au încredere în colegele lor pentru a obţine oportunităţi de muncă şi menţin în secret aceste sfaturi.

Ziarul New York Times citează mai multe victime, printre care şi Liza, care asigură că a fost recrutată în 2002, când avea 17 ani de o colegă de la clasele de balet, care a întrebat-o dacă este de acord să ofere cursuri particulare de dans unui bogătaş pe nume Jeffrey Epstein şi că a acceptat, considerând că era o oportunitate de muncă.

Cazul Jeffrey Epstein a cutremurat opinia publică: un miliardar, care se presupune că a abuzat sexual sute de fete, scăpând aproape nepedepsit. Iar cu cât ies mai multe detalii la lumină, cu atât devine mai clar: și alte personalități ar putea fi implicate în rețeaua de trafic de persoane în scopuri sexuale.

Prințul Andrew, fiul reginei Elisabeta a II-a, ar fi forțat și el fete mijlocite de Epstein, să întrețină cu el relații sexuale. Fostul ministru american al Muncii, Alexander Acosta, a fost nevoit să-și dea demisia, fiind parțial responsabil pentru că Epstein a scăpat de pedeapsa de închisoare cu viața în anii 2000. Iar despre Bill Clinton și Donald Trump se știe că erau prieteni cu Epstein.

Un rol de cu totul altă dimensiune în scandalul Epstein îl are o femeie, al cărei nume este mai puțin cunoscut: Ghislaine Maxwell. Britanica, în vârstă de 57 de ani, care se prezintă drept ”socialite” (personalitate mondenă), a rămas prietenă cu Epstein, după ce fusese iubita acestuia pe o perioadă scurtă în 1992. Se pare că Maxwell i-a furnizat miliardarului tinere ani de zile, pregătindu-le chiar pentru escapadele sexuale cu acesta.

Un exemplu este Virginia Roberts. În 1998 avea 15 ani și lucra la centrul Spa al clubului lui Donald Trump, Mar-a-lago, din Palm Beach, Florida. Acolo a cunoscut-o pe Maxwell, care i-a făcut cunoștință cu Jeffrey Epstein. Propunerea inițială a fost ca eleva să lucreze ca maseuză pentru bărbatul care era de trei ori mai în vârstă decât ea. S-a dovedit rapid că totul era de fapt o minciună. Într-un video, publicat de Miami Herald și realizat de jurnalista Julie K. Brown, cea care a dezvăluit scandalul, Roberts povestește cum, după ce a acceptat oferta, a început un edevărat training, la care învăța, printre altele, cum să facă sex oral. Și cum să se comporte calm și submisiv. Și cum Jeffrey ”dă ce vrea”, povestește Roberts. ”O mare parte din acest training a fost oferit de Ghislaine în persoană. Este incredibil că o femeie poate accepta așa ceva. Și nu numai că a acceptat, dar m-a determinat să fac asta.”

“Îmi era teamă, iar oamenii aceia aveau multă putere”

Virginia Roberts a mai povestit cum făcea parte din anturajul lui Epstein și cum era forțată mereu să întrețină relații sexuale, până la vârsta de 19 ani, cu el și cu prietenii sau partenerii săi de afaceri, oameni renumiți. Susține că ar fi fost abuzată de prințul Andrew de trei ori. Există și o poză în care fata, la vârsta de 17 ani, apare cu prințul; cel din urmă o ținea de talie în fotografie. Poza a fost făcută în casa lui Ghislaine Maxwell, care zâmbea în fundal. Britanica neagă toate acuzațiile, vorbind despre ”minciuni și acuze defăimătoare”.

Roberts a mai povestit că în 2007, la cinci ani după ce a reușit să scape de mafia traficanților sexuali, a fost sunată de Maxwell, aceasta avertizând-o să nu povestească niciodată despre cele întâmplate. Roberts a și ținut secret toată povestea o perioadă bună de timp. ”Eram tânără, îmi era teamă și oamenii aceia aveau multă putere”, spune femeia. Cu ani mai târziu, a intentat proces împotriva lui Maxwell, dar în 2017, în urma unei înțelegeri, în care Roberts a primit din partea lui Maxwell o anumită sumă de bani, procesul a fost oprit.

Jeffrey Epstein (Imago Images/ZumaPress/U. Sanghvi)

Jeffrey Epstein (în centrul imaginii)

”Pește” și salvatoare de oceane

Nu se cunosc multe despre viața privată a lui Ghislaine Maxwell. Este fiica mogulului media britanic Robert Maxwell, care a murit pe iahtul său în condiții misterioase, în 1991. La momentul respectiv avea datorii exorbitante și se servea fără jenă din fondul de pensii al angajaților săi. Ghislaine Maxwell a emigrat în SUA, tocmai pentru a scăpa de ochii presei britanice de bulevard. În 2012 a pus bazele unei organizații caritabile de salvare a oceanelor, numită TerraMar.

Epstein a declarat la un moment dat că Maxwell este ”cea mai bună prietenă” a sa. Revista Vanity Fair scria că Maxwell îi organiza lui Epstein ”o mare parte din viață”. Tot din această organizare de viață se pare că făceau parte și fetele, pe care i le găsea Maxwell, după cum povestesc Virginia Roberts și alte femei.

În aprilie 2018, Maria Farmer, o fostă angajată a lui Epstein, a ieșit și ea în fața presei. Ea și sora ei, care avea atunci 15 ani, ar fi fost abuzate sexual de două ori în anii 1990 de Epstein și de Maxwell. Farmer a mai povestit că vedea des cum fete tinere intrau în locuința lui Epstein din New York. ”Când am întrebat-o pe Maxwell ce fac aceste fete atât de des acolo, mi-a răspuns că veneau pentru a se prezenta ca fotomodele.”

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...