spot_img
9.5 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăAnalizeNumele cheie care lipsește din viitorul guvern PSD

Numele cheie care lipsește din viitorul guvern PSD

-

Cel mai performant lider de organizație al PSD și coordonatorul campaniei electorale, Niculae Bădălău, este singurul lider important care lipsește de pe listele date pe surse ale viitorului guvern PSD.

Social-democratul Niculae Bădălău a fost reales și a obținut al doilea mandat consecutiv de senator pentru județ după ce giurgiuvenii au votat la alegerile din 11 decembrie în proporție de aproape 70% cu PSD.

- Advertisement -

Niculae Bădălău s-a născut la 8 decembrie 1960 în localitatea Ogrezeni, județul Giurgiu. Senatorul este absolvent al Facultății de Îmbunătățiri Funciare și al Facultății de Inginerie și Management Agroturistic din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București. La cursuri de specializare a menționat în CV: Școala Națională de Studii Politice și Administrație — Facultatea de Administrație Publică — Masterat — ‘Guvernare modernă și dezvoltare locală’; Academia de Studii Economice București — Masterat — „Management public”; Academia Militară București — „Colegiul Național de Apărare.

Niculae Bădălău este membru al PSD din anul 1991 fără întrerupere. El și-a început activitatea politică în anul 1991 în organizația PSD din localitatea Bolintin Vale, județul Giurgiu, unde a deținut funcția de președinte până în anul 2001, când a devenit vicepreședinte al organizației județene a PSD, iar din anul 2004 a devenit președinte al organizației județene a PSD. De la începutul vieții politice a avut activitate neîntreruptă în PSD și nu a migrat în nicio perioadă către alte partide.

- Advertisement -

În perioada 2001-2003 a fost subprefect de Giurgiu, iar în perioada 2003-2004 a deținut funcția de prefect al județului. În perioada 2004-2008 a fost deputat PSD, iar în perioada 2012-2016 a fost senator PSD.

În anul 2009 a fost în atenția ANI, care a sesizat DIICOT cu privire la suspiciunea de spălare de bani și fals în declarații, dar acuzațiile nu au fost dovedite. Niculae Bădălău a spus că a știut să facă în acea perioadă ‘un pas înapoi în politică și din viața publică’ pentru ca apoi, din anul 2011, să revină în fruntea organizației județene a PSD Giurgiu.

Conform ultimei declarații de avere date în iunie 2016 în Parlamentul României, senatorul Niculae Bădălău deține două terenuri în suprafață totală de 1,5 hectare, din moștenire, în localitatea Ogrezeni, alte două terenuri în suprafață totală de 0,3 hectare cumpărate împreună cu soția în localitatea Bolintin Vale și un teren în suprafață de 2.820 de metri pătrați în sector 1 București prin cumpărare.

Are o casă în suprafață de 441 de metri pătrați în localitatea Ogrezeni, moștenită, și una în construire în suprafață totală de 863 de metri pătrați în localitatea Bolintin Vale. În declarația de avere a mai menționat că deține prin cumpărare și o motocicletă Yamaha, an de fabricație 2006, bijuterii în valoare totală de 25 de mii de Euro, tablouri de 12 mii de Euro și are conturi și depozite de aproximativ 27 de mii de Euro.

În vârstă de 56 de ani, Niculae Bădălău este căsătorit și are doi copii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img