spot_img
16.4 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăAnalizeNumai înainte de pandemie în Ungaria au fost renovate din fonduri guvernamentale...

Numai înainte de pandemie în Ungaria au fost renovate din fonduri guvernamentale 91 de spitale, 54 de policlinici şi 107 unităţi de primire urgenţe și au fost construite 23 de noi policlinici şi 34 de noi unităţi de primire urgenţe

-

Guvernul Ungariei continuă dezvoltarea sistemului sanitar prin creşterea aprecierii la nivelul lucrătorilor din domeniu şi dezvoltarea infrastructurii, a declarat ministrul ungar al finanţelor, Mihály Varga, vineri, la un eveniment care a avut loc la Spitalul Szent Margit din Budapesta.

- Reclama -

Potrivit acestuia, şi epidemia de coronavirus a arătat deja că nu este bine ca asistenţa medicală din Ungaria şi achiziţia de echipamente medicale să depindă de “factori externi”, motiv pentru care este importantă continuarea dezvoltărilor din acest domeniu.

În acest sens, ministrul finanţelor a relatat că guvernul maghiar a susţinut până acum 57 de investiţii din industria sănătăţii din Ungaria care produc măşti medicale, mănuşi şi bandaje, care sunt indispensabile pentru sistemul sanitar.

Mihály Varga a menţionat faptul că înainte de izbucnirea epidemiei de coronavirus, în Ungaria au fost renovate din fonduri guvernamentale 91 de spitale, 54 de policlinici şi 107 unităţi de primire urgenţe, totodată au fost construite şi 23 de noi policlinici şi 34 de noi unităţi de primire urgenţe.

Ministrul finanţelor a relatat că în proiectul de buget pentru 2024 guvernul va aloca 3200 de miliarde de forinţi pentru scopuri sanitare, adică o sumă cu 420 de miliarde de forinţi mai mare decât cea din anul curent. În privinţa creşterilor salariale din domeniul sănătăţii, politicianul a specificat că guvernul va continua programul de creştere a salariilor în două etape; în luna iulie va urma o creştere cu 18%, iar în proiectul de buget pentru anul viitor o sumă de 200 de miliarde de forinţi va fi de asemenea disponibilă în acest scop.

Vor creşte şi fondurile care pot fi alocate pentru compensarea medicamentelor şi pentru achiziţionarea de ambulanţe, a adăugat Mihály Varga.

Ministrul finanţelor a subliniat că Guvernul Ungariei va asigura şi continuarea dezvoltărilor şi investiţiilor începute în sistemul sanitar. “Şi în 2024 vor exista investiţii pentru care nu putem asigura acoperirea integrală, aşadar acestea vor fi amânate, însă acest lucru nu se va întâmpla în domeniul sănătăţii, acolo sumele necesare sunt disponibile”, a declarat politicianul.

Mihály Varga a vorbit şi despre faptul că potrivit hotărârii cabinetului vor exista noi achiziţii de echipamente medicale, astfel că guvernul va continua cumpărarea de aparate CT, RMN, radiografice şi mamografice, la fel ca în anii trecuţi.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img