spot_img
16.9 C
București
luni, martie 20, 2023
AcasăSănătateNumai din taxa clawback se pot construi 2-4 spitale în fiecare an,...

Numai din taxa clawback se pot construi 2-4 spitale în fiecare an, susține șeful Terapia Cluj

-

Se strang anual 1,8-2 miliarde lei din clawback care ar putea finanta constructia de 2-4 spitale pe an, in fiecare an.Dar daca continua furtul si risipa din sistem, indiferent de competenta si reputatia echipei de la MS, nu ajung toti banii din lume, afirmă într-un articol publicat de Ziarul Financiar Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj.

- Reclama -

CE SUSȚINE DRAGOȘ DAMIAN:

Dar daca continua furtul si risipa din sistem, indiferent de competenta si reputatia echipei de la MS, nu ajung toti banii din lume.

Astea de mai jos cred ca sunt solutiile, altfel o sa discutam din 3 in 3 luni despre nenorocirile din sistemul sanitar. Grotesc, cei care comenteaza in public despre nenorocirile din sistemul sanitar, atat dupa Piatra Neamt cat si dupa Bals, sunt chiar politicieni care l-au condus in ultimii 5 ani

  • Portofoliul Sanatatii sa fie preluate de oameni de afaceri numiti de catre coalitii de afaceri sau camere de comert.
  • 50-70% din impozitul pe profit al fiecarei companii sa fie directionat nominal la spitale in baza unui plan national de distributie. Sa stim unde se duc banii, sa cerem socoteala.
  • Schimbari in reglementarile privind componenta consiliilor de administratie din spitale in care sa fie numiti oameni de afaceri. Ideal, directorii acestora ar trebui sa fie oameni de afaceri cu buna reputatie.
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img