spot_img
16.4 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăDezvaluiriNULITATEA ABSOLUTĂ a sentințelor completelor de 5 de la Înalta Curte

NULITATEA ABSOLUTĂ a sentințelor completelor de 5 de la Înalta Curte

-

Aduc aminte (for stupid people care au început să intoxice/dezinformeze) că în ce priveşte nulităţile absolute, CCR s-a pronunţat deja: „Din această perspectivă, Curtea observă că, în prezent, NULITATEA ABSOLUTĂ intervine în cazul ÎNCĂLCĂRII NORMELOR REFERITOARE LA COMPUNEREA COMPLETULUI DE JUDECATĂ”., a comentat pe facebook jurnalista Sorina Matei decizia CCR de miercuri.

- Reclama -

Adică NULITATEA ABSOLUTĂ este atrasă de ilegalitatea compunerii completurilor de 5 de la ÎCCJ şi absolut tot ce au generat ele/ toate deciziile emise din ultimii 4 ani, ceea ce CCR a decis azi obligatoriu şi definitiv. Începând cu prima hotărâre nr.3/2014, emisă de Stanciu Stalin prin care a format ilegal completurile de 5 de la ÎCCJ. Ilegalitate continuată de inefabila Tarcea. Spre deosebire de nulitatea relativă, NULITATEA ABSOLUTĂ se caracterizează prin faptul că NU POATE FI ÎNLĂTURATĂ ÎN NICIUN FEL.Aceasta determină întotdeauna ANULAREA actelor procesuale și procedurale efectuate cu încălcarea dispozițiilor prevăzute de lege, susține Matei.

Secretarul General al Guvernului, Toni Greblă, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, după decizia CCR privind completele de la ÎCCJ, că după publicarea deciziei în Monitorul Oficial, în cazul unor dosare definitive se poate ajunge la revizuire sau se poate formula o contestaţie în anulare.

„Statul, prin instituţiile sale, are obligaţia să respecte de îndată deciziile instanţelor de judecată şi respectiv ale Curţii Constituţionale, astfel încât nici nu mai trebuie aşteptată motivarea Curţii şi Înalta Curte trebuie să se conformeze. După ce va apărea în Monitorul Oficial decizia Curţii, sunt căile prevăzute de lege, revizuire, contestaţie în anulare, nu pot să dau acum o opinie general valabilă, prin care cei care au fost judecaţi în apel de către un complet de 5 judecători format cu nerespectarea art.32 din Legea 304 au la îndemână această cale de atac pentru a reforma deciziile pentru că nerespectarea compunerii completelor de judecată este sancţionată cu nulitatea absolută”, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, întrebat ce înseamnă concret decizia CCR privind formarea completelor de 5 judecători de la ÎCCJ.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img