spot_img
33.2 C
București
duminică, august 7, 2022
AcasăAnalizeNuanțele lui Trump privind serviciile secrete după întâlnirea cu Putin

Nuanțele lui Trump privind serviciile secrete după întâlnirea cu Putin

-

Preşedintele Donald Trump a susţinut luni că are încredere în serviciile de informaţii americane, pe care le contrazisese cu câteva ore mai devreme prin afirmaţiile făcute la întâlnirea de la Helsinki cu omologul său rus, Vladimir Putin, informează Reuters.

„Aşa cum am spus azi şi de multe ori înainte, am MARE încredere în oamenii MEI din serviciile de informaţii”, a scris Trump pe Twitter, adăugând însă: „Cu toate acestea, recunosc că pentru a construi un viitor mai luminos, nu ne putem concentra exclusiv asupra trecutului – fiind cele două puteri nucleare cele mai mari din lume, trebuie să ne înţelegem!”.

- Reclama -

La Helsinki, preşedintele american a declarat despre amestecul străin în alegerile din SUA din 2016: „Nu văd niciun motiv să fie Rusia. Preşedintele Putin a fost foarte ferm şi puternic în dezminţirea sa de azi”.

Imixtiunea Rusiei în alegerile respective este anchetată de un procuror american independent şi a fost denunţată de serviciile de informaţii americane. Procurorul special Robert Mueller a obţinut chiar zilele trecute inculparea a 12 agenţi ai GRU, serviciul de spionaj al armatei ruse, pentru piratarea computerelor unor oficiali ai campaniei electorale a candidatei democrate Hillary Clinton. Moscova a respins în repetate rânduri acuzaţiile, iar luni preşedintele Vladimir Putin a negat din nou orice amestec.

Luni, după sumitul de la Helsinki, şeful comunităţii de informaţii a SUA, Dan Coats, a susţinut din nou poziţia serviciilor: „Am fost clari în evaluările noastre privind interferenţa Rusiei în alegerile din 2016 şi a eforturilor sale continue, pe scară largă, de a ne submina democraţia”. Într-o declaraţie, el a promis că vor fi furnizate în continuare informaţii pbiective şi nefardate despre acest subiect.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...