spot_img
29.1 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăActualitateNu avem bani de creșteri de pensii și alocații, dar facem achiziții...

Nu avem bani de creșteri de pensii și alocații, dar facem achiziții militare de miliarde de euro

-

Statul român pregătește noi achiziții militare, în valoare de mai multe miliarde de euro, Ministerul Apărării Naționale (MApN) obținând deja aprobarea Comisiilor de Apărare ale celor două camere ale Parlamentului pentru inițierea procedurilor de atribuire a contractelor aferente unui număr de cinci programe de înzestrare a Armatei. Valoarea totală estimată a acestor programe este estimată la peste 3,5 miliarde euro, transmite Profit.ro.

- Reclama -

Cel mai costisitor dintre programele de înzestrare pregătite pentru lansare de către MApN este cel care vizează achiziția a 27 de sisteme integrate de arme SHORAD-VSHORAD, a căror principală misiune este apărarea aeriană la înălțimi și distanțe foarte mici, mici și medii. Programul a fost supus inițial aprobării parlamentare în 2017, fiind vorba atunci despre 21 de sisteme, estimate la 2,1 miliarde euro plus TVA, prima etapă de achiziție a componentelor având costuri estimate de 1,37 miliarde euro plus TVA.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...