spot_img
22.7 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăAnalizeNoul tren de mare viteză al Chinei va circula cu o viteză...

Noul tren de mare viteză al Chinei va circula cu o viteză de 400 de kilometri pe oră

-

Trenul de mare viteză CR450, cel mai recent model de tren de mare viteză proiectat în China, va putea opera la viteze de 400 de kilometri pe oră, conform operatorului feroviar al țării.

Un prototip al acestui tren de mare viteză va fi finalizat și va ieși de pe linia de asamblare în decursul acestui an, a declarat compania China State Railway Group (Căile Ferate Chineze), subliniind faptul că proiectul de inovare CR450 înregistrează progrese substanțiale.

- Advertisement -

Noul model va fi mult mai rapid decât trenurile de mare viteză CR400 Fuxing aflate în prezent în exploatare, care operează la viteze de 350 de kilometri pe oră.

În comparație cu trenurile CR400, modelul CR450 este cu 12 la sută mai ușor, consumă cu 20 la sută mai puțină energie, și dispune de o performanță de frânare îmbunătățită cu 20 la sută, conform informațiilor furnizate de Căile Ferate Chineze.

- Advertisement -

De asemenea, proiectul de inovare CR450 implică și inovații tehnologice în infrastructură, inclusiv în ceea ce privește căile ferate de mare viteză, podurile și tunelurile, a declarat operatorul feroviar.

China a construit cea mai mare rețea de căi ferate de mare viteză din lume pentru a răspunde cererii tot mai mari a oamenilor pentru călătorii convenabile și confortabile.

Lungimea totală a rețelei operaționale de cale ferată de mare viteză a Chinei a depășit 45.000 de kilometri, trenurile de mare viteză Fuxing operând în 31 de regiuni de nivel provincial în întreaga țară.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img