spot_img
23.1 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeNoul șef republican al Camerei Reprezentanților vrea să meargă și el în...

Noul șef republican al Camerei Reprezentanților vrea să meargă și el în Taiwan după Pelosi: Pentagonul ar fi nemulțumit

-

Posibila călătorie a Președintelui Camerei Reprezentanților SUA, Kevin McCarthy, în Taiwan a alarmat Pentagonul. Departamentul de Apărare al SUA se pregătește să vadă Beijingul răspunzând la vizită în același mod în care a făcut-o atunci când fostul președinte al Camerei, Nancy Pelosi, a călătorit pe insulă în 2022, adică arătându-și puterea militară.

Oficialii americani și chinezi mențin contactul, încercând să stabilizeze relațiile dintre cele două țări. În ceea ce privește Washingtonul, acesta încearcă să omoare două păsări dintr-o singură lovitură, cerând Beijingului să dea dovadă de reținere în problema Taiwanului și să se abțină de la a oferi asistență Rusiei, notează Nezavisimaya Gazeta.
Data exactă a călătoriei lui McCarthy este neclară. În orice caz, se va întâmpla după vizita secretarului de stat american Antony Blinken în China. Este posibil ca călătoria ț să creeze tensiuni, dar sper că nu va duce la un scenariu de utilizare a forței. Când emoțiile au crescut în privința vizitei lui Pelosi în august, mulți comentatori au spus că un atac real ar putea urma exercițiilor militare”, a menționat șeful Școlii de Studii Asiatice de la Școala Superioară de Economie, Andrey Karneyev.

- Advertisement -

„Având în vedere lecțiile activităților militare de pe frontul european, China va exercita cea mai mare prudență, operând pe principiul „măsură de două ori, reduce o dată”. independența sau amână pe termen nelimitat reunificarea”, a explicat expertul.

Directorul științific al Institutului Academiei Ruse de Științe din China și Asia Contemporană, Alexander Lukin, consideră că președintele american Joe Biden „a fost de fapt anulat ca candidat la președinție, în timp ce McCarthy poate deveni cu siguranță unul”. „Vrea să arate cât de cool și independent este, iar lui McCarthy nu-i pasă că crearea unei astfel de reputații va afecta relațiile SUA-China”, a spus analistul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img