spot_img
31.7 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăAnalizeNoul șef al Poliției Vaslui împrumutat fără dobândă de unul din cei...

Noul șef al Poliției Vaslui împrumutat fără dobândă de unul din cei mai temuți interlopi din Bârlad

-

Comisarul sef Cãtãlin Ioan Bejinaru Manoilã, fost sef al Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Bârlad va fi numit seful Politiei Vaslui. Acesta, cât a pãstorit Serviciul însãrcinat cu investigatiile criminale a reusit o performantã unicã. A crescut infractionalitatea în orasul sãu la cote alarmante, iar averea sa s-a „umflat” cu împrumuturi de la infractori. luat 50.000 de euro împrumut, fãrã dobândã si cu scandentã în 2028, de la cei mai de temuti interlopi din Bârlad si acum vine pe cai mari, sef la Politia din Vaslui, scrie Vremea Nouă.

- Reclama -

Desi, potrivit declaratiei de avere, împrumutul a fost realizat încã din anul 2014, fiind scadent în 2028, nici conducerea IPJ Vaslui, de la acea vreme, nici cei responsabili cu verificarea internã a cadrelor din Politie nu li s-au pãrut suspect cã un politist este împrumutat de interlopi cu o sumã uriasã, ce trebuia rambursatã dupã 14 ani, fãrã dobândã, când cel mai probabil acesta este deja la pensie. De ce ar fi un hot dovedit în instantã atât de mãrinimos cu un politist? De unde avea acest individ suma respectivã si de ce si-a plasat-o fãrã nicio dobândã? Culmea, dupã ce informatia a apãrut în spatiul public, conducerea IPJ Vaslui a declansat la misto o anchetã internã, iar la finalul acesteia a dispus clasarea cauzei. Motivul este halucinant: faptele imputate aveau o vechime mai mare de un an, iar alte elemente care sã intre sub sfera disciplinarã nu au fost identificate,mai afirmă sursa citată.

Cine este Marius (Bebe) Cordas, cel de la care a împrumutat 50.000 de euro politistului Bejinaru

Informatiile detinute de presa localã despre Marius Cordas aratã cã acesta este un luptãtor de arte martiale mixte din Bârlad, care în ultimii ani si-a schimbat de câteva ori numele din Cordas, în Crãsuleac si invers. A intrat pentru prima datã în vizorul procurorilor de la Crimã Organizatã în anul 2008. Atunci a fost arestat preventiv alãturi de fratele sãu, Alin, fiind acuzati cã au sustras sume importante de bani din bancomate, folosind carduri clonate. În hotãrârea Tribunalului Galati din 30.01.2011, se mentioneazã cum actionau ce doi frati Cordas (Crãsuleac) din Bârlad: „Inculpatii Cordas Marius Ioan si Cordas Alin Ciprian sunt frati, locuiesc în municipiul Bârlad, judetul Vaslui, nu au ocupatii lucrative stabile si în luna aprilie 2008 au venit în municipiul Galati cu scopul de a retrage în mod fraudulos bani cu carduri false de la diferite bancomate (ATM), mai susține Vremea Nouă.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...