Arhiepiscopul Albei-Iulia, IPS Irineu Bistriteanul a declarat că părintele Pomohaci trebuie caterisit și i se va ridica dreptul de a practiva preotia, scrie Evenimentul Zilei.

Cristian Pomohaci este implicat într-un scandal de natură sexuală, în care ar fi implicat un tânăr de 18 ani, căruia i-ar fi cerut anumite favoruri intime.

“Eu sunt tare suparat pe acest preot care imi produce suferinta de mai multe de patru ani. El are foarte multe abateri si, desi a promis ca se indreapta, nu s-a tinut de cuvant. Pana sa citesc articolul dumneavoastra care m-a intristat foarte mult, va spun ca era dosarul pregatit pentru caterisirea lui Pomohaci, dar nu ne-am grabit pentru ca am crezut ca se indreapta. Ce a facut el, ma refer auzind inregistrarea, este un mare pacat, foarte mare pacat. Un preot care face asa ceva se face vinovat de cadere din har si nu mai este vrednic de haina preoteasca si sa slujeasca la masa Sfantului Altar sau sa invoce Duhul Sfant.Indubitabil, Cristian Pomohaci trebuie sa fie oprit de la savarsirea celor sfinte conform canoanelor Bisericii Ortodoxe a Rasaritului”, a declarat IPS Irineu Bistriteanul, Arhiepiscopul Albei-Iulia, potrivit Ziar de Cluj.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?