spot_img
14.8 C
București
joi, iunie 8, 2023
AcasăEconomieAgriculturaNoul președinte brazilian conflict cu Armata pentru o bază militară americană

Noul președinte brazilian conflict cu Armata pentru o bază militară americană

-

Ministrul brazilian al apărării, generalul Fernando Azevedo e Silva, a afirmat că nu vede nici un motiv pentru a le permite Statelor Unite ale Americii (SUA) să amplaseze o bază militară pe teritoriul Braziliei, idee faţă de care s-a declarat deschis preşedintele Jair Bolsonaro, relatează marţi agenţia Reuters.

- Reclama -

Generalul Azevedo a declarat, în ediţia de marţi a cotidianului Valor Economico, că problema este una ”complexă” şi că nu a discutat încă cu preşedintele ţării. ”Aceasta necesită o evaluare atentă. Nu văd ce motiv ar fi pentru o asemenea bază”, a declarat generalul, potrivit sursei.

Reprezentanţii biroului de presă al lui Azevedo nu au fost disponibili imediat pentru a confirma veridicitatea declaraţiilor sale.

Bolsonaro, care şi-a preluat mandatul pe 1 ianuarie, a afirmat, într-un interviu la televiziune două zile mai târziu, că ar putea fi dispus să permită instalarea unei baze militare americane pe teritoriul brazilian, ca modalitate de a contracara influenţa rusească în Venezuela, demers ce ar marca o schimbare radicală de direcţie a politicii externe braziliene.

Un înalt ofiţer al armatei braziliene a declarat pentru Reuters că armata este împotriva acestei idei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img