spot_img
23.2 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăAnalizeNoul Concept de Politică Externă al Rusiei: China, India și Asia Pacific

Noul Concept de Politică Externă al Rusiei: China, India și Asia Pacific

-

Dezvoltarea relațiilor cu China și India este o prioritate pentru Rusia, conform noului Concept de politică externă al Federației Ruse, aprobat vineri prin decret al președintelui Vladimir Putin.

- Reclama -

„Rusia urmărește să consolideze în continuare parteneriatul cuprinzător și cooperarea strategică cu Republica Populară Chineză și se concentrează pe dezvoltarea unei cooperări reciproc avantajoase în toate domeniile, furnizarea de asistență reciprocă și îmbunătățirea coordonării pe arena internațională pentru a asigura securitatea. stabilitate și dezvoltare durabilă la nivel global și regional, atât în Eurasia, cât și în alte părți ale lumii”, se arată în document.

Conform politicii sale, Rusia „va continua să construiască un parteneriat strategic deosebit de privilegiat cu Republica India, în vederea consolidării și extinderii cooperării în toate domeniile pe o bază reciproc avantajoasă și să pună un accent deosebit pe creșterea volumului comerțului bilateral. consolidarea investițiilor și a legăturilor tehnologice și asigurarea rezistenței acestora la acțiunile distructive ale statelor neprietenoase și ale alianțelor lor.”

Potrivit conceptului, Rusia urmărește, de asemenea, să dezvolte o amplă cooperare internațională pentru a contracara politica de delimitare a liniilor de demarcație în regiunea Asia-Pacific.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img