Noua Viorica Dăncilă

0
102

Eliberată din ”lanțurile” lui Dragnea, premierul Dăncilă pare alt om. Ia decizii de una singură, are opinii, își impune punctul de vedere, până și gramatica ei a suferit vizibile ameliorări. ”Eram timorată”, mărturisește Dăncilă într-un interviu. Nu i-a pronunțat numele, dar e clar la cine se referă. Era ”timorată” pentru că ”trebuia să merg pe o anumită linie care nu era confortabilă pentru mine și cu care nu mă puteam identifica”. Linia era cea a ”marionetei”, care n-avea niciun cuvânt de spus: n-a fost chemată nici măcar la discuțiile despre buget. Eliberată, Dăncilă vrea să-și schimbe imaginea nu doar în ochii opiniei publice, ci și în cei ai partidului pe care vrea să-l conducă, spune într-un comentariu Radio Europa Liberă.

FRAGMENT DIN COMENTARIUL RADIO EUROPA LIBERĂ:

Schimbarea la față a Vioricăi Vasilica Dăncilă s-a făcut remarcată din primele momente după eșecul în alegeri și condamnarea lui Liviu Dragnea la pușcărie. Erau momente cumplite, mărturisește acum Dăncilă.„Rezultatul pentru noi a fost năucitor, ne-am dat seama că este mai rău decât ne așteptam. Ne așteptam la scor mai mic, dar nu ne așteptam la 22-23 % (…) Am văzut acumulată atâta ură încât era mai mult decât ne puteam imagina. Poate și noi am cultivat-o, nu știu, dar am văzut doar ura…le spuneam colegilor din Guvern că pe mine mă cutremură atâta ură și modul în care se raportează la liderul partidului, iar acest lucru cred că se va răsfrânge asupra întregului partid”.

Cea mai importantă componentă a strategiei de refacere a imaginii este cea de autovictimizare și asumare. Toate greșelile pe care le-a făcut sunt rezultatul dictaturii în care a trăit, a faptului că totul îi era impus, contrar voinței și aptitudinilor sale.”Am început să fiu eu”, își explică Viorica Dăncilă metamorfoza într-un interviu la televiziunea publică. Înainte lucra cu materialul altora. ”Am mers după anumite mesaje pe care trebuia să le scot în spațiul public. Era un discurs pe care trebuia să îl am, anumite elemente pe care trebuia să le transmit. De multe ori dacă nu te identifici cu niște mesaje nici nu au credibilitate. Poate a fost și vina mea că am acceptat anumite lucruri. Îmi dau seama că trebuie să mă implic mai mult. Am regretat că nu am luat atitudine atunci când trebuia să o fac. Am regretat faptul că nu am avut inspirația sau curajul să fiu mult mai directă. Am regretat faptul că nu m-am implicat în partid și să avem această separare între Guvern și viața de partid”.