Preasfințitul Irineu (Duvlea), Episcop de Dearborn Heights și Episcop Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române din America de Nord, practic nr.2, a fost degradat la statutul de simplu monah datorită unui scandal sexual în care a fost implicat. 

În 2015 el a fost suspendat din funcție.

Membrii Sfântului Sinod al Episcopilor, reuniți în sesiune specială a Curții Sinodale, la Michigan, în perioada 19-23 iunie 2017, au decis ca PS Irineu (Duvlea) să își PIARDĂ TOATE FUNCȚIILE EPISCOPALE! Potrivit comunicatului oficial al OCA – (Orthodox Church in America), PS Irineu a fost sancționat pentru ”unele infracțiuni canonice”.

Decizia de excludere vine pe fondul ultimelor scandaluri din BOR.

A fost stareț al Mănăstirii Sâmbătă și un apropiat al fostului mitropolit al Ardealului, Antonie Plămădeală.

Arhimandritul Irineu a tuns în monahism 30 de monahi și 15 monahii (măicuțe), având sub îndrumarea sa și mari personalități ale Bisericii Ortodoxe Române, ca de pildă IPS Laurențiu Streza, viitorul Mitropolit al Ardealului.

În perioada cât a fost stareț al Mănăstirii Brâncoveanu, PC Arhimandrit Irineu Duvlea a primit vizita la mănăstire a 6 patriarhi: Bartolomeu I al Constantinopolului (Patriarhul Ecumenic), Parthenius al Alexandriei, Ignatie al Antiohiei, Abuna Paulus al Bisericii Copte, Pavel al Serbiei și Maxim al Bulgariei. De asemenea, a găzduit și alți ierarhi bisericești, cum ar fi: IPS Nathaniel Popp de Detroit, Antonios Schedrawui de Mexico, John al Finlandei și mulți alții, precum și conducătorii laici, ca de exemplu Majestatea Sa, Regele Mihai al României, președinții României, primii-miniștri, și alții.

La 24 septembrie 2000, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române i-a oferit părintelui Irineu rangul de Arhimandrit Mitrofor (purtător de Mitră), o distincție foarte rar oferită în Biserica Ortodoxă Română.

irÎn iulie 2015, Episcopul Irineu a fost în România și a acordat un interviu unei televiziuni din România:

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?