spot_img
26.6 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăAnalizeNOU SCANDAL LA UMF TÂRGU MUREȘ: UDMR sprijină protestele și acuză Ministerul...

NOU SCANDAL LA UMF TÂRGU MUREȘ: UDMR sprijină protestele și acuză Ministerul Educației

-

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, că sprijină profesorii şi studenţii de la UMF Târgu Mureş, în procedura de contestare a deciziei Senatului UMF în contencios administrativ, referitor la unificarea cu Universitatea Petru Maior.

- Reclama -

„Primul pas este ca profesorii şi studenţii UMF să conteste decizia Senatului în contencios administrativ. Noi îi susţinem în acest demers”, a spus Kelemen Hunor, la Radio Mureş, potrivit unui comunicat al UDMR.

El a mai spus că UDMR şi avocaţii săi au analizat posibilitatea contestării deciziei Senatului UMF în contencios administrativ, însă formaţiunea sa nu poate iniţia demersul fiindcă nu are calitate procesuală.

În comunicat se mai arată că UDMR a încercat să convingă ministerul, care, referindu-se la principiul autonomiei universitare, a spus că unificarea celor două universităţi, UMF şi Petru Maior, reprezintă o problemă internă pentru cele două părţi implicate, în care nu se poate interveni.

„Preşedintele Kelemen Hunor respinge acest argument, deoarece legile ar trebui să fie mai presus de autonomia universitară, este inacceptabil faptul că autonomia universitară este prioritară faţă de prevederile Legii Educaţiei şi ale Constituţiei – a subliniat liderul UDMR”, se menţionează în comunicat.

Potrivit acestuia, ideea unificării este „o mare greşeală, o lovitură pentru comunitatea maghiară”, liderul UDMR criticând intenţia de a se comasa învăţământul medical, care are un trecut îndelungat, cu un colegiu tehnic slab, numai pentru a se obţine dreptul de proprietate asupra clădirii şi de a diminua caracterul multicultural al universităţii.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...