spot_img
1.8 C
București
duminică, decembrie 4, 2022
AcasăCulturăNou scandal la Operă: Kobborg se întoarce, se organizează un nou protest

Nou scandal la Operă: Kobborg se întoarce, se organizează un nou protest

-

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunțat că s-a ajuns la un „consens” în conflictul de la Opera Națională București (ONB), iar soluția va fi prezentată miercuri; coregraful Johan Kobborg a scris, ulterior, că se întoarce la baletul ONB și că „binele a învins”, în timp ce angajați ai Operei se pregătesc de proteste, transmite Agerpres.

- Reclama -

„În ultimele zile am purtat o serie de discuții în vederea găsirii unui consens privind managementul Operei Naționale București. În cursul discuțiilor de azi, purtate la Ministerul Culturii, s-a ajuns la o soluție agreată de toate părțile implicate”, a scris ministrul Culturii pe pagina sa de Facebook marți. Anunțul oficial urmează să fie făcut, potrivit ministrului, miercuri.

Marți seară, coregraful Johan Kobborg, care a demisionat de la ONB, și-a anunțat întoarcerea.

„Binele a învins și nu doar asta, mai mult decât atât. Este începutul unei reforme iar ONB ar putea fi un punct de referință pentru niște instituții românești mai bune„, a scris Kobborg pe pagina sa de Facebook. El adaugă că a venit la ONB datorită unor „oameni buni” și va lăsa ONB „în mâinile unor oameni buni”: „Până când acea zi va veni, sunt aici, m-am întors”.

El a adăugat că, în această perioadă de conflict, a fost făcut mult rău.

„Vom reconstrui și vom continua ce am început cu și mai multă pasiune. Acum voi lăsa politica în urmă și mă voi întoarce la lucrul pentru care trăiesc — arta”, a mai scris Kobborg.

În replică, angajați ai Operei au anunțat un protest chiar în ziua în care ministrul Culturii dorește să comunice oficial soluția la conflictele din ONB. Intitulat „Salvați Opera și statutul artiștilor! Opera Națională București înseamnă fiecare dintre dumneavoastră!”, evenimentul este programat miercuri, la ora 14,30, în fața clădirii ONB.

Inițiatorii evenimentului declară că soluția ministerului nu este un „consens” și își arată susținerea pentru Vlad Conta, directorul general al ONB, și Tiberiu Soare, directorul adjunct al ONB.

„Ministrul Vlad Alexandrescu a transmis printr-un comunicat oficial pe pagina dumnealui de Facebook faptul că mâine va veni să înștiințeze angajații ONB (de) soluția agreată de toate părțile implicate, fără să fi avut în prealabil o sesiune de dialoguri cu angajații ONB. Noi nu dorim să ni se impună directori! Îi susținem în continuare pe cei doi directori care au fost numiți în intervalul 4.04 — 19.04, maeștrii Vladimir Conta și Tiberiu-Ionuț Soare”, se arată în descrierea evenimentului.

„Am luat act de decizia ministrului (…) Eu și domnul Vlad Conta rămânem alături de colegii noștri, indiferent de decizia pe care a luat-o ministrul”, a declarat Tiberiu Soare, director adjunct ONB, pentru AGERPRES.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img