Nou scandal la Muzeul Țăranului Român cu filmul despre homosexuali: E CHEMATĂ POLIȚIA

0
24

Un protest a fost anunţat la Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNŢR), prin intermediul reţelelor de socializare, faţă de proiecţia filmului „Soldaţii. Poveste din Ferentari”, debutul în lungmetraj al regizoarei Ivana Mladenovic, care va avea loc joi seară. Manifestanţii cer Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) anularea reprezentaţiei, în timp ce conducerea instituţiei muzeale a transmis, miercuri, că a solicitat sprijinul autorităţilor, considerând inacceptabilă presiunea şi impunerea cenzurii, transmite News.ro.

„Având în vedere reacţiile apărute astăzi, 7 februarie 2018, în mediile de socializare pentru iniţierea unor proteste privind proiectarea filmului «Soldaţii. Poveste din Ferentari», la Cinema Muzeul Ţăranului, programată mâine, 8 februarie 2018, Muzeul Naţional al Ţăranului Român aduce următoarele clarificări: Muzeul nu are calitatea de a cenzura conţinutul unei proiecţii cinematografice care în prealabil a obţinut de la autorităţile competente toate avizele şi certificatele de rating impuse de lege”, arată comunicatul MNŢR.

Instituţia muzeală a mai transmis că Cinema Muzeul Ţăranului face parte din reţeaua cinematografică Europa Cinemas, respectând întru totul standardele de calitate în domeniu, difuzând filme europene non-naţionale şi naţionale.