NOU SCANDAL LA EPISCOPIA PORNO: Fostul Episcop silit să plece din Palatul Episcopal. E în Elveția sau Austria unde are zeci de mii de euro

0
418

Fostul episcop al Husilor, Corneliu Onilã, a fost silit sã plece din palatul episcopal, dupã aproape o lunã în care a refuzat sã pãrãseascã locuinta de serviciu, scrie Vremea Nouă.

Dupã luni de zile în care a refuzat sã plece din Palatul Episcopal, Corneliu Onilã a fost obligat sã plece în strãinãtate, pentru a evita un scandal de proportii cu noua conducere a Eparhiei. În asteptarea noului ierarh, ieri, mãicutele de la mãnãstirea Floresti au fãcut curat în Palat, totul este pregãtit pentru noul episcop Igantie Muresanul. Sâmbãtã seara, toti preotii din judet îl vor întâmpina pe PS Ignatie Muresanul la intrarea în eparhie, în cadrul unui ceremonial care agitã toatã suflarea preoteascã din judet. Este de asteptat si o reactie din partea Mitropolitului Moldovei, cel care a supravegheat schimbarea de la vârful Episcopiei Husilor, în ultima lunã de zile, mai scrie presa locală.

Vremea Nouă susține cã Onilã a plecat în strãinãtate, cel mai probabil în Austria sau Elvetia, acolo unde se spune cã ar avea în conturi sume de ordinul zecilor de mii de euro, strânsi de pe urma sfintirilor de biserici si hirotonisiri de preoti.