spot_img
20 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăhighlightNOU SCANDAL ÎN GUVERN: Olguța sare la Tudorel Toader

NOU SCANDAL ÎN GUVERN: Olguța sare la Tudorel Toader

-

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a comentat, duminică seară, la Antena 3, declaraţiile colegului său din Guvern Tudorel Toader privind salarizarea angajaţilor Ministerului Justiţiei, spunând că ”au fost mai mulţi miniştri care s-au trezit lideri de sindicat”, dar le-a explicat că, dacă vor ca legea să fie aplicabilă, trebuie să ţină cont de anvelopa salarială.

”Au fost mai mulţi miniştri care s-au trezit lideri de sindicat, care au mers în comisiile parlamentare şi s-au batut pentru sindicate. Le-am explicat că, dacă vrem să facem o lege care să se poată aplica, trebuie să ne ţinem de anvelopa salarială. Dacă vrem să minţim şi să ieşim bine la televizor…”, a spus Olguţa Vasilescu.

- Advertisement -

Ea a precizat din nou că i se pare normal ca specialiştii IT din Justiţie să aibă acelaşi salariu cu specialiştii IT din alte domenii.

”A fost o discuţie în Guvern la care a participat şi domnul Tudorel Toader. Nu am putut sub nicio formă să menţinem aceste salarii în plată. Aşa cum s-a întâmplat şi în alte ministere, consilierul ministrului Sănătăţii avea de trei ori salariul consilierului de la Ministerul Muncii”, a mai spus Vasilescu.

- Advertisement -

Ministrul Justiţiei şi-a reafirmat, vineri, sprijinul pentru angajaţii săi referitor la modul în care urmează să fie plătit, prin Legea salarizării unitare, personalul auxiliar şi conex din cadrul instanţelor, parchetelor şi din cadrul MJ, cu referire la salariile grefierilor şi IT-iştilor. Punctul de vedere al ministerului este o reacţie la afirmaţiile ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, potrivită cărora angajaţii pe aceleaşi posturi, dar în ministere diferite, nu pot avea salarii diferite.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img