spot_img
26.9 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăALEGERI 2020Nou scandal în Coaliție: Romexpo și clădiri pentru BOR

Nou scandal în Coaliție: Romexpo și clădiri pentru BOR

-

Conducerea USR PLUS a decis ca partidul să nu susțină transferul unor bunuri ale statului către privat, fără licitație. Cearta din Coaliție pleacă de la cedarea terenului de la Romexpo, un adevărat „tun imobiliar”, după cum e caracterizat de USR PLUS, dar și a unor bunuri care ar ajunge la BOR.

- Reclama -

Surse guvernamentale au declarat pentru Europa Liberă că Dan Barna și miniștrii USR PLUS s-au opus în Guvern ca mai multe imobile să ajungă din proprietatea statului în cea a Bisericii Ortodoxe. Potrivit surselor citate, USR PLUS nu va fi de acord ca bunurile statului să mai fie cedate gratuit.

Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern din 3 iunie se afla un proiect prin care Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei a solicitat „transmiterea, fără plată, în proprietate a unui imobil”.

Acesta se află în proprietatea publică a statului, în administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte și în folosința Episcopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei.

Imobilul este sediul protopopiatului Sfântul Gheorghe și are o suprafață utilă de 281 mp.

Episcopia menționată a solicitat și transmiterea, fără plată, în proprietate a imobilului complex hotelier „Bradu”. În ambele cereri se menționează că solicitările sunt făcute deoarece se dorește renovarea imobilelor.

Arhiepiscopia Craiovei a cerut de la Guvern să primească gratuit un imobil în Călimănești, parter plus două etaje și teren de 600 mp, în vederea amenajării acestuia într-un centru balnear de recuperare cu componenta de cazare.

Solicitarea formulată de către Arhiepiscopia Craiovei de a primi în proprietate acest imobil este întemeiată pe necesitatea derulării urgente a unor ample lucrări de restaurare a structurii de rezistenţă în vederea unei integrale renovări, starea de avansată degradare fiind în proporţie de 70%, cauzată fiind de igrasie şi o considerabilă erodare pluvială, precum şi de intenţia de reamenajare a clădirii ca un Centru balnear de recuperare cu componentă de cazare, parte a unui proiect integrat complex ce urmează a fi derulat în localitatea Călimăneşti, Căciulata, judeţul Vâlcea”, arată Secretariatul de Stat pentru Culte.

Din consultarea proiectelor adoptate de Guvern pe 3 iunie se poate observa că solicitările nu au fost aprobate momentan. Surse din Guvern au precizat că premierul Dan Barna s-a opus.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...