NOU SCANDAL ÎN BISERICA ORTODOXĂ: Șoferul Mitropolitului Clujului

0
251

În Mitropolia Clujului, Andrei a transferat de la Alba tot alaiul sordid cu care se înconjurase acolo, iar Andrei poate că e curat, poate nu, este cu siguranță vinovat moral și bisericește pentru povestea de mai jos. Țineți-vă bine tabletele în mână, telefoanele țineți-le bine, pentru că urmează o poveste zguduitoare despre unul dintre cei mai apropiați oameni de la începuturile carierei înalte în Biserică a lui Andrei, un om care a dus impostura la nivelul incredibilului și care, deși trebuia să fie de foarte multă vreme caterisit, a fost recuperat de câțiva ani de Mitropolitul Andrei și adus la Cluj, unde, sub suverana conducere a Mitropolitului, impostorul, pe numele său Augustin Căpâlnaș, fost șofer, fost diacon al lui Andrei, divorțat din culpa sa și condamnat la închisoare cu suspendare printr-o sentință de 2 ani și 6 luni, se află bine mersi în Cluj-Napoca, ține crucea în mână, îmbracă haina preoțească și se bucură de toate privilegiile unui preot ortodox fără prihană, scrie Ziar de Cluj.

DEZVĂLUIRILE DIN ZIAR DE CLUJ:

Impostorul se numește Augustin Căpâlnaș, iar povestea lui de escroc patentat ar trebui ecranizată la Hollywood. A fost șofer și diaconul pe atunci arhiepiscopului Albei-Iulia, Andrei Andreicuț, devenit astăzi mitropolit al Clujului. Când ești 10 ani șoferul unui arhiepiscop și, și mai mult, diacon, îi cunoști Înaltului toate mișcările, toate convorbirile, toate secretele, îi știi pe toți oamenii cu care s-a întâlnit. Când ai încredere, timp de 10 ani, tu, Andrei, într-un om ca și Căpâlnaș, înseamnă că ai motivele tale personale.

Mai ales când îl pui pe Căpâlnaș și purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei! Căpâlnaș a absolvit în 1996 Facultatea de Teologie din cadrul UBB. Fiind arhidiacon al lui Andrei, Căpâlnaș a condus fără carnet mașina arhiepiscopului ani de zile, dar și-a dat seama că funcția este mult prea mică pentru el și că nu are unde să înainteze dacă rămâne tot șoferul lui Andrei. Este și motivul pentru care, în mod surprinzător, renunță la preoție în anul 2004 și face un simplu curs la Ministerul Administrației și Internelor. Practic, nu se cunoaște foarte clar care este forma de învățământ specifică pe care Căpâlnaș ar fi absolvit-o, cert este că ne trezim cu el în 2004 ca ofițer de relații cu publicul la Școala de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca. În 2006 ajunge subinspector și purtător de cuvânt al Poliției Județene Alba.

În 2009 ajunge la Direcția de Poliție Rutieră, unde începe ca purtător de cuvânt, el, care conducea de ani de zile mașinile Poliției fără să aibă permis! Imaginați-vă grotescul situației, când, în 2009, la Pro Tv, impostorul Augustin Căpâlnaș, ajuns la Serviciul Poliției Rutiere, dădea interviuri ziariștilor despre albaiulieni prinși în trafic fără permis de conducere! Credeți că ascensiunea lui Căpâlnaș s-a oprit aici? Nici vorbă! A ajuns la Serviciul Misiuni Speciale din cadrul Poliției Rutiere, departament care se ocupa cu siguranța în trafic a coloanelor speciale.

Nu se știe în ce bază academică, în 2009 este transferat la București și apare deja ca fiind inspector de poliție la Direcția Rutieră din cadrul Poliției Române, unde, țineți-vă bine de scaune, a fost avansat comisar șef! Povestea ar fi continuat la nesfârșit, însă ghinionul pentru escrocul Augustin Căpâlnaș a venit la un moment dat, într-un moment stupid și total necomplicat.

Căpâlnaș trebuia să fie reîncadrat de la Departamentul Educație Rutieră la Direcția Operativă a Poliției Rutiere, unde ar fi urmat să conducă fără permis coloanele oficiale ale președintelui Traian Băsescu sau ale miniștrilor. Procedura spune că trebuie făcută o verificare completă în baza de date a Poliției. Când colegii escrocului Augustin Căpâlnaș au efectuat verificarea în bază, au descoperit că păcăliciul acesta nu avusese niciodată carnet de conducere! Șarlatanul prezenta tot timpul o copie a unui permis de conducere al unei persoane care avea un nume aproape identic cu al lui, diferența fiind o singură literă. Potlogarul le spunea mereu superiorilor că va aduce permisul ulterior și scăpa mai mereu.

Ca o notă de râsu-plânsu, pe lângă miile de amenzi și permise suspendate pe care Căpâlnaș le-a dat șoferilor, găsim și o mențiune în presa locală sătmăreană în care pungașul Căpâlnaș a făcut parte și din comisia de jurizare a Concursului Național „Educație Rutieră – Educație pentru Viață”, organizat în județul Satu Mare. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație a fost sesizat la 1 aprilie 2014, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducere fără permis.

În iunie 2015, Căpâlnaș a fost condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare, deci, practic, în acest moment în care noi discutăm și scriem această anchetă, Căpâlnaș este un pârnăiaș cu suspendare, un infractor cu sentință, ce mai are de ispășit încă o jumătate de an și care practic se află și sub imperiul legilor bisericești care spun că preoții condamnați trebuie opriți de la slujire. O să vedeți de ce acest detaliu este important de menționat.

 

Mitropolitul Andrei, inimă de aur cu penalul/divorțatul/escrocul Augustin Căpâlnaș

 

Mitropolitul Andrei este un suflet tare mare cu preoții impostori.

Mitropolitul Andrei, duhovnicul lui Pomohaci

 

Îi sfătuiește, îi duhovnicește, îi protejează, ba încă pentru oameni precum Augustin Căpâlnaș, fostul său șofer, condamnat penal la închisoare și, mai ales divorțat, fiindcă acum mulți ani a fost prins de soție cu o altă femeie chiar în mașina episcopală, ei bine, Mitropolitul Andrei, suflet generos, l-a adus pe Căpâlnaș în Mitropolia Clujului, că, vorba aia, un impostor în plus sau în minus nu mai contează! Mențiunea că domnul Căpâlnaș se află sub tutela bisericească a Mitropoliei Clujului ne-a făcut-o chiar dumnealui, într-o convorbire telefonică înregistrată, când l-am sunat astăzi să îi cerem un punct de vedere despre statutul său, fiindcă este absolut șocant pentru noi, ca jurnaliști, și, cel mai șocant, pentru preoții simpli ortodocși din Mitropolia Clujului să vadă pozele de mai jos, care ni-l arată pe infractorul Căpâlnaș liturghisind cu crucea în mână taina unei sfinte cununii în ziua Domnului, 29 iulie 2017, pe peluza superbă a restaurantului de lux Da Vinci din Cluj-Napoca, unde niște nuntași, cărora nu le vom strica bucuria publicându-le numele, au fost legați întru Domnul de către impostor.

Biserica Ortodoxă Română a luat, încă de acum 4 ani și jumătate, prin decizia Sfântului Sinod, hotărârea de a interzice oficierea nunților și botezurilor în aer liber, acestea fiind obligatoriu săvârșite doar în biserici. Motivația a fost una decentă, „pentru respectarea sacralității și solemnității Sfintelor Taine”. Credeți că hotărârea Sfântului Sinod contează pentru fostul șofer al lui Andrei, mitropolitul Clujului?

Știindu-se protejat de însuși mitropolitul și, cel mai probabil, cu dispensă de la el, având în vedere că discutăm de un mare mahăr din Poliția Rutieră clujeană, care este mirele, Căpâlnaș s-a înființat astăzi cu tupeu și a oficiat căsătoria. Sfântul Sinod, călcat în picioare de un preot protejat de mitropolitul Andrei, preot care este adulterin, impostor și condamnat penal. Aceasta este imaginea pe care Biserica Ortodoxă o transmite în acest moment credincioșilor!

 

Vizibil surprins de telefonul nostru, Căpâlnaș, după câteva bâlbe rizibile, s-a comportat mai rău ca actorul Dem Rădulescu, care juca rolul escrocului în „BD la munte și la mare”. Inițial ne-a spus că e preot militar, că el are alt statut, ne-a spus că nu vede nicio problemă cu faptul că e divorțat și a adăugat cu tupeu:

„Eu mă aflu sub tutela Mitropoliei Clujului, dar nu am parohie, am fost un preot plin, nu am fost niciodată scos de la slujire! Da, recunosc și că divorțul s-a produs din culpa mea! Nu văd care e problema! Da, recunosc și condamnarea la închisoare, dar mi se pare absolut în neregulă să-mi reproșați așa ceva! Nu știu dacă tinerii au avut dispensă pentru oficierea căsătoriei de la mitropolit!”, ne-a mințit Căpâlnaș, care știe foarte bine că nu mirii trebuie să ceară dispensa, ci preoții, iar ea se acordă numai în cazurile speciale în care mirii sau unul dintre ei se află într-o situație de sănătate precară sau suferă de un handicap care nu îi permite să se deplaseze. Chiar și atunci, Taina Cununiei nu se desfășoară altundeva decât în locuința respectivă.

Am încercat să îl sunăm și pe Înat Preasfinția Sa, Andrei, Mitropolitul Clujului, aflat astăzi la o întâlnire bisericească la Bistrița. Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, ne-a spus că îl va întreba pe mitropolit despre statutul lui Căpâlnaș. Când îl întreabă, să îl mai întrebe și următoarele:

Crede mitropolitul Andrei ca Sfântul Sinod și deciziile sale mai au vreun sens, de vreme ce, în propria lui Mitropolie, ele sunt încălcate cu trufie?

În solicităm Patriarhului Daniel să dispună caterisirea de îndată a acestui escroc condamnat la închisoare și să nu mai permită existența dublei măsură pentru protejații marilor prelați. Ce să înțeleagă preoții de țară și simplii preoți din orașe, cei care nu au protecția unui mitropolit, a unui episcop, despre asemenea cazuri?

PS: Capalnas l-a vizitat anul acesta de foarte multe ori pe „Inaltul”. Se pare ca lucreaza la o deconcentrata. Suntem curiosi daca exista un act de reabilitare in ceea ce il priveste. Sigur o fi fost dosit de Grama, noul aghiotant al lui Andreicut, fiindca la Mitropolie, pentru asemenea smecherii, se procedeaza asa: se inregistreaza acte la registratura dupa orele de program sau se blocheaza numere pe care Grama le completeaza dupa 2 saptamani.