spot_img
23.5 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăExterneNOU SCANDAL ÎN ADMINISTRAȚIA TRUMP: Ministrul Sănătății a demisionat după scandalul plimbărilor...

NOU SCANDAL ÎN ADMINISTRAȚIA TRUMP: Ministrul Sănătății a demisionat după scandalul plimbărilor cu avioane private

-

Ministrul american al sănătății, Tom Price, în centrul unui scandal legat de închirierea de avioane private pentru deplasări guvernamentale, a demisionat vineri, a anunțat Casa Albă, transmite AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Tom Price „și-a prezentat demisia, iar președintele (Donald Trump) a acceptat-o”, a informat executivul american într-un comunicat.

Cu câteva minute mai devreme, Donald Trump lăsase să se înțeleagă că orele lui Price în guvern sunt numărate.

„Nu sunt încântat, vă pot spune”, declarase el în cursul unei discuții cu jurnaliștii în grădinile de la Casa Albă, afirmând că a fost „decepționat” de ministrul său.

Publicația Politico, care a dezvăluit cazul, a contabilizat nu mai puțin de 26 de deplasări efectuate de Tom Price în avioane private de la începutul anului, pentru un total de peste 400.000 de dolari.

În cauză, în special un zbor dus-întors între Washington și Philadelphia cu un avion închiriat cu 25.000 de dolari, deși există numeroase zboruri de linie între cele două orașe de pe Coasta de Est.

În fața criticilor, ministrul a anunțat joi seară că va rambursa din propriul buzunar costul acestor călătorii și s-a angajat, de asemenea, să călătorească numai cu zboruri de linie. Fără folos.

Acest medic ortoped de 62 de ani, reprezentând statul Georgia (sud-est) în Camera inferioară a Congresului SUA, este posibil să plătească astfel nemulțumirea lui Donald Trump legată de eșecul reformei Obamacare, emblematica lege a predecesorului său democrat.

Anunțând numirea lui Tom Price în guvern, președintele american afirmase că este „excepțional de calificat pentru a duce la bun sfârșit angajamentul nostru de a abroga și înlocui Obamacare”.

Toate tentativele în acest sens au eșuat între timp în Congres, reamintește AFP.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...