spot_img
30.3 C
București
sâmbătă, august 13, 2022
AcasăAnalizeNOU SCANDAL DIPLOMATIC UCRAINA-UNGARIA: Secretarului de stat ungar pentru politici naționale...

NOU SCANDAL DIPLOMATIC UCRAINA-UNGARIA: Secretarului de stat ungar pentru politici naționale i-a fost interzis accesul la deschiderea unei școli maghiare

-

Presa din regiunea Transcarpatia prognozează o agravare a relațiilor între Ucraina și Ungaria, după ce Ucraina a interzis secretarului de stat maghiar  pentru politici naționale, Arpad Potapy, să intre în țară, acesta dorind să participe la deschiderea unei școli maghiare renovate.

- Reclama -

Potrivit publicației „Adevărul  European”, pe 3 septembrie Arpad Potapi a planificat să participe la ceremonia de deschidere a școlii №10 din Ujgorod, care a fost reconstruită cu finanțare din partea guvernului maghiar.

Cu toate acestea, sosirea secretarului de stat maghiar a fost blocată din cauza unei decizii recente a Kievului de a interzice intrarea străinilor în țara noastră.

Ucraina ar fi putut face o excepție pentru delegația guvernamentală din Budapesta condusă de Potapy, dar a refuzat să facă acest lucru, a declarat consulul maghiar Laszlo Kuti.

Așteptam oaspeți din Ungaria pentru acest eveniment, dar, din păcate, la câteva sute de kilometri de aici (în Kiev) cineva a decis că sosirea delegației guvernului maghiar este cea mai mare amenințare la adresa situației epidemiologice. Din această cauza delegația n-a sosit  la Ujgorod”, a spus diplomatul  la ceremonie.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...