spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeNoi proteste la Praga: "Puneţi capăt comediei!"

Noi proteste la Praga: „Puneţi capăt comediei!”

-

Mii de cehi au protestat miercuri la Praga împotriva modului în care guvernul gestionează preţurile în creştere la energie care i-au lovit la buzunare într-un moment în care iarna se apropie, relatează Reuters și Agerpres.

- Reclama -

Demonstraţia organizată într-o zi de sărbătoare naţională de un număr de partide de extremă dreapta sau de formaţiuni periferice, precum Partidul Comunist, a urmat după un protest similar în luna septembrie, care a atras zeci de mii de persoane.

Grupul organizator „Republica Cehă pe primul loc!” se opune UE şi NATO şi cere ca naţiunea central-europeană de 10,7 milioane de locuitori să fie neutră din punct de vedere militar. Republica Cehă este membră atât a NATO, cât şi a UE.

Protestatarii au afişat bannere cu mesajul „Puneţi capăt comediei!” şi mulţi au agitat drapele ale Cehiei.

„Naţiunea cehă s-a ridicat şi îşi ia ţara înapoi”, a spus mulţimii unul dintre organizatori în discursul său către mulţime.

„Un guvern are două datorii: să ne asigure securitatea şi prosperitatea economică. Acest guvern nu îndeplineşte niciuna dintre ele”, a spus el.

Preţurile mari la energie, alimentate de războiul din Ucraina, au pus presiune pe guvernele din întreaga Europă pentru a reduce povara preţurilor în creştere la energie asupra consumatorilor şi afacerilor.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img