spot_img
10.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăAnalize"Noi, județele Mureș, Harghita, Covasna, suntem înregimentați teoretic în această zonă a...

„Noi, județele Mureș, Harghita, Covasna, suntem înregimentați teoretic în această zonă a Ținutului Secuiesc și ceea ce se întâmplă astăzi, deși nu se vede bine de la București, dar vă spun eu ca locuitor al acestei zone, se investește masiv, sunt bani foarte mulți care vin din Ungaria, în agricultură, în economie, pentru cumpărarea de terenuri, de imobile. Câtă vreme și administrația publică este dominată copios de liderii UDMR, românii încet-încet sunt împinși către granițele județelor Mureș, Harghita și Covasna și se constată o depopulare

-

Marius Pașcan, prim-vicepreședintele PMP, a comentat la B1 incidentul de la Campionatul Mondial din Slovenia, acolo unde hocheiștii din echipa națională a României au intonat așa-zisul imn secuiesc la capătul unei partide cu Ungaria, și a explicat în acest context că, „câtă vreme și administrația publică este dominată copios de liderii UDMR, românii încet-încet sunt împinși către granițele județelor Mureș, Harghita și Covasna”.

„Cei trei președinți ai județelor Mureș, Harghita și Covasna, fără niciun atribut sau mandat din partea nimănui, au fost în Tirolul de Sud și au semnat, după modelul Tirolului de Sud, un document, un protocol de colaborare pentru realizarea Ținutului Secuiesc. A fost legea privind înființarea Ținutului Secuiesc. Este o carte care povestește foarte bine în martie `90 la Târgu Mureș, scrisă chiar de profesorul Florian Bichir, unde explică despre ce propagandă este vorba, în ce direcție și că de fapt nu s-a renunțat de-a lungul istoriei până astăzi deloc la visul refacerii Ungariei Mari”, a adăugat Marius Pașcan.

- Advertisement -

El spune că românii din Mureș, Harghita și Covasna trăiesc permanent astfel de situații.

„Asta se întâmplă permanent, noi, județele Mureș, Harghita, Covasna, suntem înregimentați teoretic în această zonă a Ținutului Secuiesc și ceea ce se întâmplă astăzi, deși nu se vede bine de la București, dar vă spun eu ca locuitor al acestei zone, se investește masiv, sunt bani foarte mulți care vin din Ungaria, în agricultură, în economie, pentru cumpărarea de terenuri, de imobile. Câtă vreme și administrația publică este dominată copios de liderii UDMR, românii încet-încet sunt împinși către granițele județelor Mureș, Harghita și Covasna și se constată o depopulare”, a mai spus Marius Pașcan.

- Advertisement -

Prim-vicepreședintele PMP susține că majoritatea maghiarilor din România și miniștrii UDMR au dublă-cetățenie și au jurat loialitate față de statul ungar.

„Dacă vreți și mai mult decât atât, majoritatea maghiarilor au dublă-cetățenie, așa cum au și miniștrii din Guvernul României din partea UDMR. Au jurat loialitate față de statul ungar. Prin urmare, e greu să le impui ceva, câtă vreme își reprezintă propriul interes, așa cum s-a manifestat și de data aceasta, dar și în alte rânduri. De altfel, ministrul Tanczos Barna este unul dintre semnatarii și inițiatorii proiectului de autonomie a Ținutului Secuiesc. El, întâmplător, reprezintă România, acum rămâne să decideți dumneavoastră cât reprezintă interesele Guvernului României și cât pe ale Ungariei, al cărei cetățean este, la fel cum sunt și ceilalți miniștri (UDMR, n.r.), și toți cei aflați în diverse poziții în structura de vârf a statului român”, a continuat Marius Pașcan.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img