spot_img
6.1 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăDezvaluiriVIDEO/ Noi înregistrări explozive din dosarul Antena Group-RCS-RDS: Stăteau toţi, cinci procurori,şi...

VIDEO/ Noi înregistrări explozive din dosarul Antena Group-RCS-RDS: Stăteau toţi, cinci procurori,şi ascultau ce vorbeam cu el şi nu reuşeam

-

Într-o nouă înregistrare, Ioan Bendei ar apărea discutând cu soţia sa despre „cinci procurori” care ascultau ce vorbea cu o anumită persoană, Antena 3, postul care a difuzat interceptarea, susţinând că interlocutorul din discuţia ascultată ar fi fost Sorin Alexandrescu.

„Ziceam de mâncare şi zicea de păsări de zbor. A fost foarte greu cu el. Ăştia stăteau toţi, cinci procurori, şi ascultau să vadă ce vorbeam cu el şi nu reuşeam”, spunea Ioan Bendei într-o nouă înregistrare difuzată de Antena 3.

- Advertisement -

Potrivit sursei citate, Ioan Bendei i-ar fi spus aceste lucruri soţiei sale iar discuţia pe care susţinea că ar fi ascultat-o procurorii ar fi fost purtată de el cu Sorin Alexandrescu, fostul director al Antena Group.

De asemenea, într-o altă înregistrare, Ioan Bendei i-ar fi spus soţiei sale că de „miercuri încolo începe”, Antena 3 speculând că este vorba despre reţinerea lui Sorin Alexandrescu în dosarul de şantaj Antena Group- RCS-RDS

- Advertisement -

Într-o altă înregistrare dintre Ioan Bendei şi Zoltan Teszari, primul îl spune interlocutorului că are un alt telefon, despre care jurnaliştii Antena 3 susţin că ar fi fost cel de pe care Bendei purta discuţiile cu procurorii, care nu era ascultat: „Ştiţi că am un telefon, al doilea. Aşa mi-a zis, că vorbim de pe el. Nu putea să mă sunt de pe ăsta. M-a sunat şi am tresărit aşa. Am uitat de el dacă nu a sunat niciodată. Ea zicea luni, la 12-1”, i-ar fi spus Ioan Bendei patronului RCS-RDS.

Interceptările redate de Antena 3 au fost depuse la dosar de şantaj Antena Group-RCS-RDS recent, la solicitarea apărării.

Într-o altă înregistrare difuzată de Antena 3, Ioan Bendei, unul dintre directorii RCS-RDS, a fost interceptat în timp ce solicita secretarei telefoane pentru ofiţerul de poliţie judiciară al DNA Teo Iordăchiţă şi pentru rudele acestuia din Craiova, chiar din sediul DNA. În urma înregistrărilor, DNA a deschis un dosar penal, ofiţerul demisionând.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica sa Camelia au fost trimişi în judecată la 1 octombrie 2013, alături de fostul director general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, şi de fostul şef ANAF Şerban Pop.

Sorin Alexandrescu este acuzat de şantaj, iar Dan Voiculescu şi fiica sa, de complicitate la această infracţiune. Şerban Pop, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.În acelaşi dosar este judecat, pentru complicitate la şantaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de el.

Faptele de corupţie cu care ar fi fost ameninţat Ioan Bendei fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA, în care se fac cercetări faţă de Bendei, Alexandru Oprea, Dumitru Dragomir, compania RCS-RDS şi alte persoane.

VIDEO ÎNREGISTRAREA EMISIUNII:

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img