spot_img
22.7 C
București
luni, septembrie 25, 2023
Acasă#AtacuriGermaniaNoi dezvăluiri șocante despre atentatul de la Târgul de Crăciun din Berlin

Noi dezvăluiri șocante despre atentatul de la Târgul de Crăciun din Berlin

-

Autopsia efectuată asupra șoferului polonez al cărui TIR a fost folosit în atentatul de la Berlin arată că acesta a fost împușcat cu mai multe ore înainte de comiterea atacului, relatează presa germană, potrivit DPA, dar există și informația că acesta ar fi fost ucis în timpul atentatului în timp de încerca să devieze atacul TIR-ului în Târgul de Crăciun din Berlin. 

- Reclama -

Lukasz Urban a fost găsit mort pe scaunul pasagerului în camionul cu care teroristul Anis Amri a pătruns în mulțimea de la târgul de Crăciun, ucigând 12 persoane și rănind 48.

Conform unor informații apărute în presă, teroristul ar fi sechestrat camionul și l-ar fi obligat pe șoferul polonez să rămână pe locul din dreapta, amenințându-l cu un pistol. Dar în momentul în care atacatorul tunisian a direcționat vehiculul către mulțime, polonezul ar fi încercat să preia controlul camionului și astfel l-a deviat de la traiectoria inițială. În acel moment, teroristul l-a împușcat mortal.

Informații date publicității de cotidianul Bild conturează însă un alt scenariu. Publicația germană citează raportul făcut de medicii care au realizat autopsia lui Lukasz Urban. În document se arată că Urban a fost împușcat în cap în data de 19 decembrie, între 16:30 și 17:30, ora Germaniei. Atacul din piața de Crăciun a avut loc în jurul orei locale 20:00.

Legiștii au estimat că „este posibil” ca Urban să mai fi fost, totuși, în viață atunci când tunisianul Anis Amri a intrat cu camionul în mulțimea care venise la târg, punctează Bild. O petiție a fost lansată luni în Germania pentru decorarea postumă a șoferului polonez cu cea mai înaltă distincție civilă a țării, Crucea Federală a Meritului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img