spot_img
26.2 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăDezvaluiriNOI DEZVĂLUIRI DIN CNADNR/ Directorul Alin Goga, suspendat după ce a mers...

NOI DEZVĂLUIRI DIN CNADNR/ Directorul Alin Goga, suspendat după ce a mers la tv: Sunt directori care au case mai mari decât Versailles-ul

-

 „Sunt directori în CNADNR care au case mai mari decât Versailles-ul şi au lucrat toată viaţa lor la stat”, este declarația directorului din CNADNR, Alin Goga, care a fost suspendat că a mers într-o emisiune TV, fără a avea aprobarea şefilor, într-un interviu pentru gandul.info.

„Mai e o problemă”, adaugă acesta, „au gestionat contracte care şi-au mărit valoarea de la un milion de euro la 10 milioane de euro, au contracte pe nişte caiete de sarcini doar la anumite firme, adică erau făcute caiete de sarcini mănuşă, pentru anumite firme”. Alin Goga este director adjunct de investiţii al Regionalei din Craiova a Companiei de Autostrăzi, şi în trecut director juridic în structura centrală, şi primul dintre şefii CNADNR care vorbeşte public despre ilegalităţile din Companie. Aceasta a anunţat marţi că Goga va fi suspendat ca urmare a unei apariţii într-o emisiune TV în care a reclamat neregulile din instituţie. CNADNR şi-a motivat sancţiunea prin faptul că Goga „a furnizat informaţii în legătură cu activitatea companiei fără a fi împuternicit sau fără a avea mandat de la conducerea CNADNR”. Într-un interviu acordat gândul Alin Goga detaliază neregulile din Companie, susţinând că şeful acesteia, Narcis Neaga, este „mai puternic decât un ministru”.

În interviul acordat gândul Alin Goga vorbeşte despre firme pentru care se fac caiete de sarcini „mănuşă”, susţinând că lucrurile sunt atât de evidente încât, dacă se uită într-un caiet de sarcini de la licitaţiile organizate de CNADNR , poate preciza, cu o “probabilitate de 70-80%” care este firma care va câştiga contractul pentru execuţia de lucrări. Întrebat dacă a sesizat faptele de corupţie despre care vorbeşte şi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), el spune că a mers la DNA în calitate de martor şi că „spre deosebire de alţi colegi ai mei, eu nu am nici un dosar penal”.

Consideră că „este foarte important care va fi semnalul” care va fi dat de autorităţi în cazul dezvăluirilor pe care le face. „Dacă mie o să mi se întâmple ceva şi o să mi se închidă gura, oamenii or să zică, ‘ dom’ne, ai văzut, ce a păţit ăla, n-are rost, frate’. Este foarte important care va fi semnalul”, crede Goga.

Directorul afirmă că la nivelul companiei ilegalităţie sunt cunoscute, dar sunt acoperite. „Sunt nenumărate exemple şi nenumărate agenţii de control şi încasare pe care le-au verificat domnul Liviu Costache şi domnul Calmus Lucian( directori în CNADNR- n.r.) şi au făcut rapoarte şi au rămas cu rapoartele. În rapoarte se spunea că fenomenul fraudei depăşeşte posibilităţile de stopare ale CNADNR-ului. Şi tu ştii lucrurile astea de ani de zile şi nu faci nimic? Credeţi-mă, nu mă bate gândul decât că există o gravă complicitate şi complicitatea aia nu este pe ochi frumoşi. Nu este că sunt eu prieten cu cineva. Este interes. Te protejez ca să îmi dai ceva”, afirmă Goga.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img