spot_img
8.6 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăDezvaluiriNOI DEZVĂLUIRI DESPRE ATENTATELE DE LA PARIS Turcia și Algeria: Francezii știau,...

NOI DEZVĂLUIRI DESPRE ATENTATELE DE LA PARIS Turcia și Algeria: Francezii știau, i-am avertizat

-

Turcia și Algeria au avertizat Franța despre atentatul de la Charles Hebdo cu câteva zile înainte, au declarat surse din serviciile secrete cotidianului britanic Daily Mail.
Agenţii secreţi turci au efectuat raiduri la un lanţ hotelier din Istanbul, în căutarea soţiei unuia dintre atacatorii de la Paris, cu două zile înaintea atacurilor, în timp ce Algeria avertizase Franţa cu privire la un posibil atentat cu o zi înainte.
Zeci de ofiţeri au luat cu asalt Bade Otel din Istanbul în căutarea lui Hayat Boumeddiene, al cărei soţ, Amedy Coulibaly, a împuşcat mortal o poliţistă şi a executat patru ostatici într-un magazin evreiesc din Paris, relatează Daily Mail, în ediţia electronică, transmite Mediafax. Agenţii Organizaţiei Naţionale de Informaţii din Turcia (MIT) au percheziţionat cele patru hoteluri la 5 ianuarie, dar Boumeddiene plecase deja şi se îndrepta deja spre Siria.
Guvernul turc susţine că a oferit Franţei informaţii despre Boumeddiene chiar înainte ca Parisul să le fi cerut.
Totodată, potrivit cotidianului britanic, francezii ar fi primit numeroase avertizări înaintea atacurilor. Surse din serviciile de informaţii algeriene şi-au avertizat omologii francezi la 6 ianuarie în legătură cu un posibil atac la Charlie Hebdo.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img