spot_img
22.2 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăDezvaluiriNoi detalii în cazul doctoriței din Oradea care și ar fi ucis...

Noi detalii în cazul doctoriței din Oradea care și ar fi ucis bebelușul de o lună

-

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a dat publicităţii, vineri, primele detalii cu privire la ancheta ce o priveşte pe doctoriţa Nadia Filip. Aceasta este urmărită penal pentru „săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie cu referire la infracţiunea de omor”, fiindcă acum 4 ani şi-ar fi ucis copilul în vârstă de o lună şi i-ar fi îngropat cadavrul, fără să spună nimănui nimic, scrie Ebihoreanul.

- Reclama -

„La Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor se află înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie cu referire la infracţiunea de omor. S-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la suspectă în cauză”, a declarat Maria Cotrău, prim-procuror adjunct, fără a preciza însă momentul în care Filip a fost pusă sub acuzare.

„În concret, ca stare de fapt s-a reţinut că în data de 17 decembrie 2015 în timp ce se afla la locuinţa sa din Oradea, suspecta a ucis-o pe fiica sa minoră în vârstă de o lună, după care în 19 decembrie 2015 a transportat cadavrul acesteia şi l-a îngropat în curtea unui imobil din Auşeu, judeţul Bihor, fără să relateze cuiva despre această faptă”, a mai declarat Cotrău.

Potrivit datelor BIHOREANULUI, coroborate cu informaţiile furnizate de Parchet, tânăra doctoriţă, medic rezident la secţia Chirurgie I a Spitalului Judeţean din Oradea, a încercat să ascundă atât familiei cât şi cunoscuţilor sarcina, precum şi faptul că a născut, în a doua jumătate a lunii noiembrie 2015.

Nu se ştie încă dacă motivul acestei secretomanii este ruşinea sau faptul că femeia ar fi suferit o depresie. Cert este că bebeluşul a fost înregistrat la Maternitate, fiindu-i eliberat certificat de naştere.

Rămâne de văzut cum se explică faptul că rezidenta a mers la spital până aproape de momentul naşterii, fără ca sarcina să-i fie observată, şi cum s-a întors între colegii medici, la scurt timp după ce a născut, reuşind să ascundă că e mămică.

Absenţa copilului a fost descoperită luna trecută, cu ocazia formalităţilor legate de căsătoria Nadiei Filip, fostă Lupo, şi de schimbarea numelui acesteia, când femeii i s-a solicitat o copie a certificatului de naştere pentru copil, dar ea a negat că ar fi fost mămică.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, luată la întrebări, Nadia Filip a recunoscut că a îngropat copilul, dar nu şi faptul că l-ar fi ucis, moartea intervenind ca urmare a unor afecţiuni ale bebeluşului. Femeia a fost cea care a indicat anchetatorilor locul unde a îngropat cadavrul copilului, aşa explicându-se că oamenii legii au descins la fix.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...