spot_img
26.1 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasăActualitateNicușor Dan vrea să desființeze Casa Artelor Dinu Lipatti

Nicușor Dan vrea să desființeze Casa Artelor Dinu Lipatti

-

Gata, prieteni…Astăzi PMB a publicat pe site proiectul de desființare a Casei Artelor Dinu Lipatti.Dacă mai aveți nevoie de Dinu Lipatti, de noi, apărați-ne, scrieți acolo, e in dezbatere publică.Eu am făcut-o destul…Dacă nu, nu, a scris pe Facebook Alice Barb, director Fondator la Casa Artelor Dinu Lipatti a Primariei Municipiului Bucuresti.

- Reclama -

Bijuterie arhitectonică amplasată în inima Capitalei, Casa Lipatti din Bulevardul Lascăr Catargiu nr. 12 este reședința în care a trăit (1927-1943) marele pianist și compozitor Dinu Lipatti, împreună familia sa.

În anul 2017, la împlinirea a 100 de ani de la nașterea lui Dinu Lipatti (n. 19 martie 1917), Casa Lipatti a fost închiriată de către Primăria Municipiului București, devenind sediul celui mai nou Centru Cultural al municipiului București – „Casa Artelor Dinu Lipatti”.

Primăria Municipiului Bucureşti anunţă punerea în consultare publică a cinci proiecte de acte normative care prevăd desfiinţarea a cinci structuri aflate în subordinea municipalităţii, între care patru instituţii de cultură, printre care Centrul Metropolitan de Educaţie şi Cultură IOAN I DALLES şi Casa Artelor „Dinu Lipatti”, şi preluarea atribuţiilor acestora de către alte entităţi publice. Prin încetarea activităţii celor cinci structuri sunt desfiinţate organigrame care includ fiecare zeci de posturi. Decizia de desfiinţare este motivată invocându-se situaţia financiară la nivel naţional şi local.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img