Nicusor Constantinescu, reacție furibundă după ce a fost suspendat de Ponta

0
1302

„Nu există o hotărâre a PSD care să mă demită din funcţia de preşedinte executiv al PSD la Constanţa. Când doi câini se bat pe un os şi vine un lup, câinii se unesc împotriva lupului. Nu am văzut atitudinea asta la PSD Constanţa. Mă aşteptam la o reacţie când am fost luat eu şi cu Mazăre. În afară de urări de sănătate, nimic. Noi am fost lideri, noi le-am dat funcţii. Eu nu m-am născut în genunchi. M-am născut în picioare şi mor în picioare”. a declarat vineri într-o conferință la Constanta Nicusor Constantinescu dupa ce a aflat ca Victor Ponta l-a suspendat din PSD, conform Replica de Constanța.

Nicușor Constantinescu susține că toate hârtiile și deciziile semnate de el până astăzi sunt statuare. El susține că ar fi avut un mandat de la Radu Mazăre să conducă organizația în lipsa lui.

„NU MI-AM DAT DEMISIA ȘI NU MI-O VOI DA VREODATĂ“, a mai spus Constantinescu, conform Ziua de Constanta.

Nu am primit nici o decizie de suspendare din funcție de la PSD, din calitatea de membru. Dacă a venit astăzi înseamnă că deciziile mele de ieri sunt în vigoare. Nu mă așteptam să fie atâta lașitate la PSD. Primarii din județ sunt timorați și nu vor să mai candideze‘, a declarat Nicușor Constantinescu.

Domnul Nicolae Moga a pierdut alegerile prezidențiale la Constanța ca și coordonator de campanie. A demisionat și apoi a preluat funcția de președinte interimar. A fost parașutat de la Bucuresti. Cum este posibil să pierzi, să pleci și apoi să vii lider?‘, s-a întrebat Nicușor Constantinescu.

Este vorba de o moțiune care vine, culmea, în aceeași zi în care binomul atât de cunoscut tuturor, SRI-DNA, a acționat împotriva premierului Victor Ponta pentru fapte petrecute în urmă cu șapte ani, pe timpul în care acesta era avocat. Și spun asta în contextul în care moțiunea de cenzură a căzut. Din păcate, există oameni care, puși în funcție în perioada regimului Băsescu, fac același lucru și acum: justiție televizată, arestări preventive abuzive bazate doar pe interceptările SRI, cătușe arătate seara pe toate posturile și denunțuri – acestea sunt metode care seamănă foarte mult cu metodele Inchiziției, care te făcea, în urmă cu sute de ani, să mărturisește orice ai făcut și nu ai făcut. Cu diferența că se foloseau alte metode, acum se folosesc înregistrări ambientale, se înregistrează orice – telefoane, computere – și se transformă în dosare politice‘.

Din păcate, chiar și sub guvernarea PSD aceste practici au continuat. Și eu sunt una dintre victimele acestora – și anul trecut, și anul acesta.. la fel și Radu Mazăre, care a fost arestat preventiv, fără nici o probă de fiecare dată. Este vorba de o teroare în care românilor a ajuns să le fie frică să mai vorbească la telefon din cauza interceptărilor.

Nu știam că se va ajunge la asta în urmă cu 25 de ani, când, împreună cu Radu Mazăre și Sorin Strutinski – și el arestat fără probe, am înființat unul din primele ziare libere de după Revoluție, cotidianul Contrast. Este aceeași teroare care există în 2015, care era și înainte de 1989.

Dacă îmi spunea cineva că după 25 de ani vom trăi această teroare a serviciilor, nu l-aș fi crezut. Vedeți presa de atunci și vedeți cât de actuală este această teroare. Cel puțin înainte știam că este dictatură, știam cine este turnătorul, care sunt securiștii, acum nu se mai știe și s-a ajuns la interceptarea convorbirilor.

Este o situație fără precedent. Dacă în 1994, când am înființat televiziunea Neptun împreună cu Radu Mazăre știam că vor veni procurorii DNA cu mandate de percheziție pentru toți angajații și jurnalișii, nu aș fi putut să cred. Și iată că în 2015, la 21 de ani de la înființarea televiziunii, s-a venit cu percheziții de la DNA și de la ANAF, s-au bătut pe documente și contracte, inclusiv cu un mandat de la judecător – șefa cercetării penale de la Inalta Curte de Casație și Justiție, doamna Jijia Corina, una dintre judecătoarele care l-au menținut în arest pe Radu Mazăre, cea a cărui soț este subprefect de Dâmbovița și este cercetat de DNA – nu neapărat vinovat, dar cercetat pentru retrocedarea a 1000 de hectare de pe masivul Bucegi, aferent județului Dâmbovița‘, a mai spus Constantinescu, conform Neptun TV.