Nicuşor Constantinescu nu mai este suspendat din calitatea de membru PSD

0
507

Noul preşedinte al PSD Constanţa, Felix Stroe, a afirmat că Nicuşor Constantinescu nu mai este suspendat din calitatea de membru de partid, după ce în cadrul alegerilor de luni după-amiază a fost constituit Consiliul Judeţean al formaţiunii.

“Suspendarea lui Nicușor Constantinescu este până la constituirea Consiliului Judeţean al PSD, care s-a constituit astăzi. Asta înseamnă că din acest moment dânsul poate să acţioneze ca şi membru de partid într-o organizaţie de partid din judeţul Constanţa. După constituirea Consiliului Judeţean îşi poate relua activitatea într-o organizaţie a PSD”, a afirmat Felix Stroe, conform Mediafax.

El a precizat că are relaţii foarte bune cu Nicuşor Constantinescu.

Nicuşor Constantinescu a fost suspendat din calitatea de membru al PSD în urmă cu două săptămâni, printr-un ordin semnat de liderul formaţiunii,Victor Ponta.

De asemenea, Nicuşor Constantinescu a pierdut, în urma alegerilor de luni, funcţia de preşedinte executiv din care a fost suspendat în aprilie, aceasta revenindu-i preşedintelui organizaţiei municipale a PSD Constanţa, Decebal Făgădău.

Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe Nicuşor Constantinescu în mai multe dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în altul este judecat pentru că a atribuit nelegal terenuri. De asemenea, Nicuşor Constantinescu este judecat pentru că ar fi subfinanţat Centrul Militar Zonal, în acest dosar fiind pus sub control judiciar şi având interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al CJ Constanţa. Totodată, luni, procurorii DNA Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Constantinescu, pentru abuz în serviciu, în dosarul privind achiziţionarea elicopterului prăbuşit în decembrie 2014 în lacul Siutghiol din Mamaia, accident soldat cu moartea a patru persoane.

Totodată, Constantinescu este judecat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat că a prejudiciat judeţul cu opt milioane de euro.