spot_img
2 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024
AcasăAnalizeNicolae Ciucă: Întoarcerea armelor pentru un militar este un gest de cea...

Nicolae Ciucă: Întoarcerea armelor pentru un militar este un gest de cea mai joasă speţă. Nu sunt un politician tipic

-

- Reclama -

“Când vine vorba de loialitate, întoarcerea armelor pentru un militar este un gest de cea mai joasă speţă. Un militar şi un lider, nu neapărat un militar, orice lider, trebuie să preia ceea ce au făcut predecesorii săi şi să ducă lucrurile mai departe, să construiască. Aici nu este vorba de a întoarce armele împotriva cuiva, ci este vorba de a menţine coeziunea de echipă, spiritul unei echipe, spiritul unui partid pentru a putea să facem lucruri importante pentru ceea ce ne-am angajat. Ca atare, nici nu se pune problema de întors armele. Este absolut inacceptabil, indiferent pentru un militar sau pentru oricine altcineva, să întoarcă pur şi simplu armele”, a declarat Nicolae Ciucă, vorbind despre relația cu președintele statului, Klaus Iohannis.

- Reclama -

Acesta a adăugat că a acceptat să fie prim ministru la solicitarea președintelui României, continuând să-și servească țara așa cum a făcut-o și ca militar: “Poate sunt de modă veche. Atunci când primeşti un astfel de îndemn nu poţi să îl refuzi. Mai mult decât atât, când ţi-o cere preşedintele ţării, că este nevoie de tine, trebuie să răspunzi unei asemenea solicitări.”

- Advertisement -

Despre mandatul de premier spune că l-a îndeplinit cu aceeaşi dăruire cu care și-a îndeplinit misiunile ca militar. „Cu aceeaşi cadenţă, ca să folosesc un termen militar, şi mi-aş dori ca toţi politicienii să înţeleagă că atunci când suntem într-o asemenea funcţie, suntem pentru a ne servi ţara şi a face în aşa fel încât ceea ce promitem în campanie să se îndeplinească şi în timpul mandatului”.

Despre intrarea în politică, Nicolae Ciucă spune că a considerat-o o nouă misiune. Una deloc ușoară, având în vedere cât de diferite sunt cele două lumi, cea a politicii și cea a armatei. Recunoaște că nu este un politician tipic, dar și că nu îți dorește să fie unul.

- Advertisement -

“După ce, în anii 2018-2019, când am avut onoarea să conduc Armata Română, am afirmat că nu avem nevoie de popularitate pentru că în armată nu trebuie să avem această calitate, de a fi popular. Acolo sistemul este unul care are reguli, are principii şi se desfăşoară după o serie întreagă de proceduri. Motiv pentru care nu trebuie să fim populari, acolo trebuie să ne vedem fiecare de atribuţii şi de responsabilităţile noastre. Totodată, am spus că cea mai înaltă demnitate şi onoare pe care am avut-o a fost aceea de a fi şeful Statului Major al Apărării. Doar că, între timp, a apărut acea problemă pe care o ştim cu toţii, la final de mandat, în care am fost subiectul principal, ca urmare a jocurilor politice, şi trebuie să recunosc că nu am fost niciodată pregătit să intru în politică, cum de altfel nu sunt nici acum. Pot spune că nu sunt un politician tipic, sunt aşa cum sunt şi nici nu vreau să devin un politician tipic. Motiv pentru care, am făcut acest pas, pentru că mai mulţi prieteni mi-au spus că pot să îmi servesc ţara”, a completat fostul premier PNL.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img