spot_img
13.7 C
București
duminică, mai 26, 2024
AcasăAnalizeNicolae Ciucă: Indiferent cât de mari au fost presiunile internaţionale ori tensiunile...

Nicolae Ciucă: Indiferent cât de mari au fost presiunile internaţionale ori tensiunile diplomatice, România a rămas o ţară prietenă a Israelului 

-

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a transmis marţi un mesaj video la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată relaţiilor de prietenie cu Statul Israel, în care a arătat că indiferent cât de mari au fost presiunile internaţionale ori tensiunile diplomatice, România a rămas o ţară prietenă a Israelului şi o fermă susţinătoare a drepturilor fundamentale ale Israelului de a exista, de a se apăra şi de a-şi proteja cetăţenii.

”România a fost între primele zece ţări din lume care a recunoscut independenţa Statului Israel şi nu a întrerupt niciodată aceste relaţii diplomatice. Indiferent cât de mari au fost presiunile internaţionale ori tensiunile diplomatice, România a rămas o ţară prietenă a Israelului”, se arată în mesajul preşedintelui Senatului.

- Advertisement -

Nicolae Ciucă a afirmat că am fost alături de acest popor la bine şi la greu, iar asta s-a văzut în negrele momente ale atacurilor teroriste din octombrie anul trecut.

România rămâne o fermă susţinătoare a drepturilor fundamentale ale Israelului de a exista, de a se apăra şi de a-şi proteja cetăţenii. Pacea în Orientul Mijlociu este de prea mult timp în căutarea unei formule cu care toate părţile să fie de acord. Dialogul, înţelegerea celuilalt şi – nu în ultimul rând – speranţa într-un viitor mai bun reprezintă cheia pentru găsirea unei rezolvări”, a spus Nicolae Ciucă, preşedintele PNL.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img