spot_img
11.8 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăAnalizeNiciun elev din România nu a primit Masa caldă în școală de...

Niciun elev din România nu a primit Masa caldă în școală de pe 11 septembrie

-

Niciun elev din România nu a primit Masa caldă în școală de pe 11 septembrie de când au început cursurile acestui an școlar. Abia în aceste zile se lucrează la Hotărârea de Guvern care să aprobe distribuția fondurilor pentru perioada rămasă până la finalul anului, a declarat secretarul de stat din Ministerul Educației, Florian Lixandru, la o dezbatere organizată de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF, conform edupedu.ro citat de Inpolitics.

”Dacă până acum am avut 450 de unități de învățământ și aproximativ 133.000 de beneficiari, ne dorim să continuăm programul. Pe perioada rămasă septembrie-decembrie urmează să se aprobe HG de continuare a programului, pentru că sunt fonduri rămase la dispoziția primăriilor, necheltuite datorită (sic!) faptului că a fost grevă în mai și iunie, s-au făcut economii, sunt bani alocați, este păcat să nu folosim acești bani pentru a acorda copiilor această facilitate, servirea unei mese calde în școală” a spus Lixandru.

Acesta a mai anunțat că programul pentru un milion de elevi care ar trebuie să primească masă la școală, conform legii Deca-Iohannis, ar urma să fie implementat abia din ianuarie 2024, până atunci fiind finanțate tot cele 450 de școli cu 130 de mii de elevi, același număr ca în anul școlar trecut. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img