Familia regala din Marea Britanie nu va participa la funeraliile reginei Ana, insa va fi reprezentata de insarcinatul cu afaceri al ambasadei britanice la Bucuresti si de contele Tibor Kalnoky.
„Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va fi reprezentata la funeraliile reginei Ana de catre Adam Sambrook, insarcinat cu afaceri al ambasadei britanice la Bucuresti. Printul de Wales va fi reprezentat de contele Tibor Kalnoky”, se arata intr-un comunicat de presa emis miercuri de Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.
Potrivit presei spaniole Regina Sofia a Spaniei ar urma să vină la funeralii. Casa Regală a României a precizat că va anunța joi lista membrilor Caselor regale care vor veni la înmormântare.
Familia regală britanică este una din cele mai apropiate de cea română, Regina Elisabeta fiind verișoara Regelui Mihai.
Casa Regală din România şi cea din Marea Britanie au legături de rudenie din 1914. Atunci începea domnia Regelui Ferdinand de Hohenzollern. El era căsătorit cu Maria, Principesă de Edinburgh, care a devenit Regină a României. De aici încep alianţele de rudenie dintre cele două Case Regale, română şi britanică.
Regina Maria a fost fiica ducelui Alfred de Saxa Coburg şi Gotha, cel de-al doilea fiu al Reginei Victoria. Mama Reginei Maria a fost Ducesa Maria Alexandrovna, fiica Ţarului Alexandru al II-lea al Rusiei. Maria este nepoata Regelui Edward al VII-lea, care a fost fratele tatălui său. Edward a fost al doilea la succesiunea tronului ocupat de Regina Victoria, în timp ce Alfred era abia al patrulea.
Legăturile de rudenie cu monarhia Britanică sunt continuate de Carol al II-lea, fiul lui Ferdinand şi al Mariei. Urmează apoi Regele Mihai care are cinci fete: Margareta, Elena, Irina, Sofia şi Maria. În toată legătura cu familia Regală din Marea Britanie, cel mai tânăr succesor este Prinţul Nicolae, fiul Elenei, cea de-a doua fiică a Regelui Mihai.
Cunoscut este faptul că fiicele Regelui Mihai au fost prezente, în copilărie, alături de Principele Moştenitor Charles şi de sora sa, Principesa Anne. Charles nu este nici el străin de România, unde are mai multe proprietăţi şi domenii, cel mai cunoscut fiind cel de la Viscri, din judeţul Braşov.