Cum ne-au păcălit italienii: Nici România nu a votat pentru Agenția Europeană a Medicamentului la București/ CROAȚIA ACUZĂ

0
271

Nici măcar Reprezentantul României nu a votat pentru interesele Bucureștiului (n.red-candidatura pentru găzduirea Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA)! În loc să încerce o alianță regională a preferat să cedeze și a votat pentru Milano în primul tur de scrutin, după cum a dezvăluit ministrul de externe italian, citat de Politico! , scrie Dan Andronic în Evenimentul Zilei.

Avantajele oferite de țările din Europa de Vest vecinilor lor estici ar fi putut fi un motiv pentru care votarea nu a fost răspândită de-a lungul unor linii geografice înguste. România, ea însăși implicată în cursa pentruu EMA în primul tur, a votat pentru Milano, a dezvăluit luni ministrul italian al Afacerilor Europene, Sandro Gozi, a informat Politico.

Italia a promis că va sprijini România în obținerea unui viitor organism UE, cum ar fi Agenția Europeană a Muncii. Agenția nu există încă, dar a fost propusă de președintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, în discursul său privind starea Uniunii, din septembrie, notează RFI.

Italia a promis, de asemenea, să sprijine aderarea României la Spațiul Schengen, dar această intenție este nereală deoarece trebuie acordul tuturor statelor, iar Germania, Austria și Olanda se opun .

Scandalul este imens.

„Cu un buget anual de circa 360 de milioane şi prin atragerea a 36.000 de specialişti în fiecare an la Londra pentru şedinţele sale (30.000 de nopţi au fost rezervate în 2015 la hotelurile din Londra), nu există nicio îndoială că agenţia este un element preţios pentru oraşul care o va găzdui”, dezvăluia cotidianul grec Kathimerini despre culisele afacerii.

Croaţia a decis să-şi retragă candidatura pentru găzduirea Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) înainte de vot.

„Decizia a fost luată după evaluarea care precede decizia finală privind relocarea acestei agenţii europene din Marea Britanie. Considerăm că procedura nu a asigurat o evaluare obiectivă a condiţiilor oferite„, a anunțat Croația înainte de vot.